Forum samochodowe » Mercedes forum » Blokada ręcznych przełożeń w automacie W210 E300T TD '98
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Blokada ręcznych przełożeń w automacie W210 E300T TD '98

Autor Wiadomość
karzel

Post2008-07-22, 20:52      Blokada ręcznych przełożeń w automacie W210 E300T TD '98 Odpowiedz z cytatem
Witam,

Mam problem ze skrzynią. Zaparkowałem samochód pod basenem - ale to chyba bez znaczenia Smile - i jak wsiadłem do niego po dwóch godzinach to w czasie jazdy okazało się, że nie mogę przestawić lewarka w lewo z D na 4 - lewarek ani drgnie. Dostępne mam tylko przełożenia PRND.
Skrzynia pracuje normalnie, tzn tak jak pracowała do tej pory. Biegi zmienia płynnie. Dzień wcześniej wszystko było ok - można było ustawić lewarek na PRND432 ... 1 nie sprawdzałem Smile

Dodam jeszcze, że straciły się ustawienia fotela, lusterek i kierownicy. Wszystkie 3 przyciski programatora prowadzą do tej samej pozycji - z twarzą na szybie! Wcześniej miałem ustawienie normalne (dla mnie) i z twarzą na szybie (dla żony Smile ). Często się jeździmy na zmianę więc korzystaliśmy z ustawień pamięci i nigdy nie było problemu. Teraz zaprogramowałem ponownie i na razie pamięć trzyma.

Bardzo proszę o pomoc...
pozdrawiam

Reklamy
Forum samochodowe » Mercedes forum » Blokada ręcznych przełożeń w automacie W210 E300T TD '98
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: