2009-01-26, 21:18 BMW 525 2,5 d rok 2000 problem Wibracje nadwozia
Mam problem przy prendkości 110-120 zaczyna samochud drżeć przy 130 w zwyż wibracje przechodzą. Czy spodkaliście się z taką WADĄ. Wymienilem poduszke pod Silnikiem i przegób na wale pendnym przy tylnym moście NIC NIE DAŁO...
Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony przez sony700-70 dnia 2009-01-26, 21:34, w całości zmieniany 1 raz
Reklamy
Tomek
Miasto: Rzeszów
2009-01-26, 21:23 BMW 525 2,5 dizel rok 2000 problem Wibracje nadwozia
Czy już nikt nie potrafi pisać poprawną polszczyzną?
2009-03-02, 01:30 BMW 525 2,5 d rok 2000 problem Wibracje nadwozia
opona moze wygladac idealnie (nie felga)ale przy wiekszych predkosciach moga wychodzic jej niedomagania.... np.uszkodzony kort..... podczas wiekszych predkosci opona wzwieksza minimalnie swoja srednice ze wzgledu na działajaca siłe odsrodkową i moga sie dziac wtedy cuda z autem.... jak czujesz to z przodu auta to sprawdz tarcze hamulcowe poniewaz tez moga wywoływac drgania.... mozesz to latwo spr.nawet sam!! rozpedz sie i zacznij delikatnie (bardzo delikatnie)hamowac jezeli na zimnych ham.nie bedziesz czół "podskakujacego" pulsujacego p*u ham.to spróbuj zrobic to samo na goracych ham.jak sie to pojawi to zapraszam do sklepu po nowe tarcze i klocki..... nie kupuj badziewa za 70zł.za sztuke... polecam brembo albo ATE.... pamietaj ze to jest TWOJE bezpieczeństwo i innych uzytkowników drogi!!
sprawdz:
-dokładnie opony!!!!!!!
-sciagnij opony i puść same felgi na wywazarce u wulkanizatora
-sprawdz tarcze (nie daj sobie wmówic ze przetoczenie załatwi sprawe... moze na chwile ale zaraz bedzie to samo)
-sprawdz czy nie masz luzów w zawieszeniu a dokładnie chodzi mi o układ kierowniczy
-sprawdz w jakim stanie sa tarcze z tylu auta!!
-sprawdz poduszki pod skrzynia bieg.i oleje w moscie i skrzyni...
-dowiedz sie w jakim stanie jest łącznik elastyczny miedzy skrzynia a wałem napedowym.... czesto tam lezy problem z powodu złego montażu(jest to istotny element i ma on swoje znaczenie w trakcie montazu,da sie go tez zle zamontowac i ten kto to robił nie musi sie zaraz nazywac skonczonym id** czy tez paprokiem.... wystarczy chwila nie uwagi i załatwione... czesty przypadek)
-sprawdz podpowe wału.. (łozysko!!!!)jak szumi to do wymiany!!ale to nie musi załatwic sprawy bicia.....
jak cos to pisz co ustaliłes i co było!!!!!