witam
od dluzszego czasu mam problem z hamulcami w moim cc
dokladnie chodzi o to, ze gdy rano albo po dluzszym postoju podczas hamowania blokuje mi sie tylne lewe kolo, uniemozliwiajac normalne zatrzymanie samochodu, mam wtedy wrazenie jakby inne kola nie hamowaly. opracowalem pewnie sposo radzenia sobie z tym problemem,a mianowice jak przejade pare metrow na zaciagnietym recznym to potem podczas hamowania jest juz w miare ok,
nie wiem co robi
czy to pompa? korektor sily hamowani czy moe jeszcze cos innego?
pomozcie
Reklamy
Rysiek
2007-01-19, 12:13 cc 700 problem z hamulcami
czy przypadkiem nie masz w zwyczaju zostawiac auta na noc, czy w ogole na postoje dluzsze na hamulcu recznym? to by wyjasnialo sprawe, ze potem ci po prostu nie odpuszcza do konca, moze troche rdzy, kiedys tak mialem i reczny tak naprawde nie do konca "puszcza" rano po nocy wilgotnej szczegolnie
Dokladnie tak jak pisze Rysiek. Sprawdz najpierw jak sie bedzie zachowywalo auto, jak nie bedziesz zaciagal recznego. Bycmoze cos sie zapieka/zaciera i stad takie cuda.
3edie3
fiat
cinquecento
Miasto: malbork
2007-01-19, 23:12 cc 700 problem z hamulcami
tez tak myslalem, ze to moze od pozostawienia na noc na recznym, ale to nie ma znaczenia, czy stoi na recznym czy poprostu na biegu. rano jest ciagle ten sam problem, zauwazylem ze latem ten problem byl znikomy, ale teraz wlasnie w wilgotniejsze noce jest znowu gorzej, w wakacje sprawdzalem cylinderek i byl ok, ostatnio wymienilem nawet korektor sily hamowania <tylko> ale i to nie pomoglo. teraz jakos sobie radze ale jak spadnie snig <jesli> to bede mial takie same problemy jak w zeszlym roku. przy najmniejszym hamowaniu auto stawalo bokiem. zauwazylem ze podlaczenie przewodow hamulcowych do pompy w moim cc chyba rozni sie od podlaczenia w cc mojego ojca, moj jest z 1991 a ojca z 1998 roku<jesli>. nie wiem czy kolejnosc podlaczenia przewodow do pompy ma jakies znaczenie, chcialbym to naprawic bo to jedyna usterka w moim juz prawie 16 letnim wozidelku
Presley
Miasto: Gdańsk
2007-01-20, 00:13 cc 700 problem z hamulcami
1 czy nie szumi podczas jazdy jak juz sie rozrusza ? nie pyka ? nie trze cos ?
2. .. moze masz linkę ręcznego zatartą w pozycji zaciągnięcia, klasyczna usterka w cc...
3edie3
fiat
cinquecento
Miasto: malbork
2007-01-20, 09:23 cc 700 problem z hamulcami
wlasnie to jest zastanawiajace ze po odpaleniu jezdzi normalnie, nic nie szoruje, nie znosi tylko podczas hamowania blokuje kolo, wiem ze to dziwne ale...... tak mam.