Forum samochodowe » Honda forum » Chciałbym prosic o pomoc przy kupnie
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Chciałbym prosic o pomoc przy kupnie

Autor Wiadomość
Kdx

Post2008-05-14, 23:26      Chciałbym prosic o pomoc przy kupnie Odpowiedz z cytatem
Witam od niedawna jestem szczesliwym posiadaczem prawa jazdy i chcialbym kupic sobie pierwszy smaochod.Na samochod Mam do przeznaczenia max 10 000. Na pocztku wybieralem miedzy BMW e36 1.8 i Honda Accord/Civic. Obecnie najbardziej zainteresowany jestem kupnem Hondy Accord V jakso z 97-98 roku badz Hondy Civic VI bo chyba VII za ta cene nie znajde;( Samochod chce 4/5 drzwiowy (sedan) w accordzie normalny sedan w civic'u hatchback. Chciałbym was poprosic o porade czy t samochody sa dobre czy sa oszczedne albo jakei polecali byscie inne w tym przedzile cenowym. Czy czesci eksploatacyjne sa drogie, czy czesto sie psuja ile wynosi spalanie interesuje mnie pojemnosc Accord tak do 1.8 w benzynie albo 2.0 w dizlu. Civic 1.5 w benzynie. CZy warto kupywac samochod z juz zalozona instalacja gazowa?? Czy te samochody dobrze znosza gazowanie??? Z gory dziekuje i pozdrawiam

Reklamy
Misiak 21

Post2008-06-04, 12:45      Chciałbym prosic o pomoc przy kupnie Odpowiedz z cytatem
jeżdze accordem 97 1.8 is auto godne poleceni ja kupiłem je jak miało 4 lata i 80 tyś km teraz ma 215 tys km wymieniałem tarcze hamulcowe to norma coś tam jeszcze miałem ze wspomaganiem hamulca ale naprawa zmieściła sie w 100zł , teraz silniczek korkowy jest do wyczyszczenia olej zmieniam co 10 tys km ,silnik jest nie do zajechania, pali przy normalnej spokojnej jeżdzie 7-7.5 /100. tak o ,normalne jeśli przyciśniesz to wiecej nawet do 10l Crying or Very sad mi dochodzi ale to juz tylko 4 biegi i obrotomierz poniżej 4 tys nie schodzi o gazie nic nie wiem bo nie mam,przy zakupie zwróć uwage na tylnie nadkola nie ma tam fabrycznie plastików i na tłoczeniu blacha jest cięka,uwarzaj abyś nie nabył zaszpachlowanego kitu ja wycinałem oba nadkola i wstawiałem nowe,a jest jeden mały problem cieżko zdobyć cześci do tego modelu accorda 95-97rok czasami trafiają sie jeszcze 98 chodz by nawet do takiej głupiej pompki hamulcowej było cięzko zdobyć, jeśli chodzi o cenny cześci za przeguby płaciłem 40 zł drożej niż kumpel który ma astre 1992 rok,tak wiec różnica nie jest straszna a przyjemności dużo,zwłaszcza powyżej 4 tys na obrotomierzy ale hondy tak mają i sa piekne jesli chcesz wiedzieć coś wiecej napisz maila polpo2222@wp.pl
Pozdrawiam

Rysiek

Post2008-06-04, 13:26      Chciałbym prosic o pomoc przy kupnie Odpowiedz z cytatem
stare hondy swietnie znosza gaz, bo maja "zeliwne" Wink kolektory wiec nie trzeba sie o to martwic

Paza.74

Post2008-11-02, 21:24      Chciałbym prosic o pomoc przy kupnie Odpowiedz z cytatem
Witam.
Miałem Accorda i powiem Ci,że nigdy mnie nie zawiodło.Bardzo dobrze jak każdy japończyk-tak myśle,bo każdy jaki miałem był zagazowany.-znosi gaz.Tylko nie żałj na dobrą instalacje gazową.Ogólnie japończyki nie są drogie w utrzymaniu.Miałem i BMW I Honde i Mazde i nissana i Audi i japończyki ,bynajmniej dla mnie są tańsze w utrzymaniu.Pozdro

Forum samochodowe » Honda forum » Chciałbym prosic o pomoc przy kupnie
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: