Forum samochodowe » Fiat forum » Cisnienie w ukladzie chlodzenia fiat bravo 1999
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Cisnienie w ukladzie chlodzenia fiat bravo 1999

Autor Wiadomość
bravo_1999

Post2008-09-04, 15:31      Cisnienie w ukladzie chlodzenia fiat bravo 1999 Odpowiedz z cytatem
Witam,

Mam taki oto problem. Znika mi plyn chlodniczy, wiem gdzie jest wyciek - pod siedzeniem pasazera - czyli prawdobodobnie nagrzewnica. Bylem u mechanika , stwierdzil ze cisnienie jest za wysokie w ukladzie chlodzenia i najprawdopodobniej dlatego wywala plyn gdzies przy nagrzewnicy. Jako dalsza diagnoze dostalem polecenie jazdy z na w pol odkreconym korkiem od zbiornika wyrownawczego , nie bardzo tylko rozumiem po co... Przypuszczam ze powodem zbyt wysokiego cisnienia w ukladzie jest uszczelka pod glowica ,czy tak ?? a odkrecenie zakretki na zbiorniku ma za zadanie sprawdzic czy z mniejszym cisnieniem ciecz bedzie rowniez ciekla z nagrzewnicy - co ma na celu zdiagnozowanie nagrzewnicy ,czy tak?Smile Czyli podsumowywujac z duzym prawdopodobienstwem walnieta jest uszczelka + byc moze nagrzewnica?

Reklamy
Forum samochodowe » Fiat forum » Cisnienie w ukladzie chlodzenia fiat bravo 1999
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: