Forum samochodowe » Citroen forum » citroen a ax 14 d gasnie jak sie nagrzeje
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

citroen a ax 14 d gasnie jak sie nagrzeje

Autor Wiadomość
tuczi

Post2009-05-09, 07:26      citroen a ax 14 d gasnie jak sie nagrzeje Odpowiedz z cytatem
witam mam problem zrobiłem głowice wymieniłem uszczelke pierscienie itd a auto dalej coś wariuje jak sie nagrzeje to nie pali lub gasnie ;( a boje sie przegrzać żeby znowu w planowanie sie nie bawić czujnik termiczny działa tylko nie wiem co za czujnik jest przy pompe wody to kontrolka ? bo jak ją załącze to sie nic nie dzieje ;0

Reklamy
lukas86bb

Miasto: Bielsko-Biała

Post2009-05-09, 17:32      citroen a ax 14 d gasnie jak sie nagrzeje Odpowiedz z cytatem
Zależy jaką masz pompę ale jak boscha to takie objawy daje zużyty rotor pompy wtryskowej natomiast z pompą lukasa to problem będzie jeszcze większy bo te pompy ciężko się regeneruje ale to musisz wiedzieć jaką masz pompe żeby powiedzieć coś więcej na ten temat.

Agisss

Post2009-05-09, 18:21      citroen a ax 14 d gasnie jak sie nagrzeje Odpowiedz z cytatem
Witam Panów, widzę, ze nie tylko ja mam z tym problem, moje auto również gaśnie w czasie jazdy. Mam opel astra 1996 1,4 benzyna, gaz. zaczęło się od bardzo częstego gaśnięcia na benzynie. Odpalał przejechał jakieś 200, 300 metrów i zapalały się wszystkie kontrolki silnik gasł, po przełączeniu na gaz, jechał bez problemu. Oddałam do mechanika wymienił mi filtr i autko zaczęło jeździć na benzynie wyłączało się ale bardzo rzadko, w trasie jechało bez problemów za to na gazie po dłuższej jeździe zaczął się wyłączać. Dwa dni po wymianie filtra auto przestało mi odpalać i jeździć na benzynie, teraz jeżdżę tylko na gazie. Dziś w trasie zauważyłam, ze samochód gaśnie w momencie hamowania z dużej prędkości, przy hamowaniu silnikiem wszystko było ok, ale jak hamowałam normalnie od razu mi się wyłączał. Drugi problem, nie wiem czy związany z tym, to to że od momentu kiedy zaczął mi gasnąć, mam wrażenie że auto się przegrzewa. Czasami po przejechaniu kilku kilometrów jest straszny smród z silnika tak jak po ostrym przygazowaniu go, silnik jest bardzo ciepły, a kontrolka dochodzi mi do 100, przy jeździe w trasie tego problemu nie ma. Jeżeli chodzi o kontrolkę która dochodzi do 100 zauważyłam, że tak się dzieje w okresie wakacyjnym gdy jest ciepło, zimą nie ma tego problemu, tylko skąd ten smród??? Wcześniej tego nie było. Proszę o pomoc. Pozdrawiam

tuczi

Post2009-05-10, 19:00      citroen a ax 14 d gasnie jak sie nagrzeje Odpowiedz z cytatem
chyba wiem o co chodzi wywala mi powietrze bo uszczelka jast nie w tej grubości po planowaniu no i termik gasi napięcie na pompie ? chyba Wink to jest tak jak sie chce oszczedzić Wink a juz 1600pln wywaliłem i lipa ;0 jak cos wiecie jeszcze to wysłucham dzięki z góry pozdrawiam

mechanik arczan 84-24 Mercedes
Bmw 730 i Mercedes L609D Nissan Maxima 3.0 V6, Passat B5 2.8V6 SYNCRO ( NIE 4Motion )

Miasto: Bielsko-Biala

Post2009-05-14, 18:29      citroen a ax 14 d gasnie jak sie nagrzeje Odpowiedz z cytatem
Shocked Question

szybka pomoc :) audi
A6 c6

Miasto: Lublin.Plymouth

Post2009-05-15, 00:28      citroen a ax 14 d gasnie jak sie nagrzeje Odpowiedz z cytatem
Tuczi ciesze sie ze znalazłes przyczyne to co napisaes to troche jak z archiwumX ale jak juz zmienisz uszczelke to pamietaj o forum v10 wiesz gdzie nas znalesc tylko zacznij w nowym temacie Smile

Forum samochodowe » Citroen forum » citroen a ax 14 d gasnie jak sie nagrzeje
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: