Forum samochodowe » Peugeot forum » Czujnik temperatury wody. Jakie objawy?
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Czujnik temperatury wody. Jakie objawy?

Autor Wiadomość
Alexx1985

Post2009-12-11, 13:52      Czujnik temperatury wody. Jakie objawy? Odpowiedz z cytatem
Dziś byłem u mechanika gdyż chciałem podłączyć swojego Peuga do kompa żeby dowiedzieć się czemu mi tyle pali i tak strasznie kopci? Niestety mechanik nie mógł się połączyć z komputerem W każdym razie mechanik powiedzia, że zacząłby od wymiany czujnika temperatury wody bo dla niego kopcenie i spalanie to objaw który wskazuje na ten właśni9e czujnik? Co o tym sądzicie? Moje auto to 406 1.6 z 97roku Smile

Reklamy
lukas86bb

Miasto: Bielsko-Biała

Post2009-12-11, 16:52      Czujnik temperatury wody. Jakie objawy? Odpowiedz z cytatem
Jeżeli przy tych objawach występuje problem z odpaleniem na ciepło(w szczeólności) lub na zimno to jest to całkiem możliwe.

Alexx1985

Post2009-12-14, 22:57      Czujnik temperatury wody. Jakie objawy? Odpowiedz z cytatem
NIe, problemów z odpaleniem raczej nie miewam. Dzisiaj byłem w ASO i chciałem podłączzyć samochód pod kompa. Mechanik męczył się z 40 minut i nie udało mu się tego zrobić. Powiedział że prawdopodobnie mam uszkodzone coś w obwodzie elektrycznym/elektronicznym i nie można podłączyć auta pod kompa by odczytać błędy. Zaśpiewał sporą sumę za próbę naprawy i powiedział, że dopiero jak podłączy auto pod kompa to wtedy mi powie co i jak na 100%. Ale jakoś nie uśmiecha mi się wklejać takich astronomicznych sum żeby tylko odczytać błędy... W SUMIE POWIEDDZIAŁ ŻE SPALANIE MOŻE BYĆ SPOWODOWANE WADLIWYM CZUJNIKIEM SSANIA!!! Mówi że kopcenie i ogromne spalanie - gazu mi potrafi nawet łyknąć 20/100 :/ Co myślicie???

Alexx1985

Post2009-12-14, 22:59      Czujnik temperatury wody. Jakie objawy? Odpowiedz z cytatem
Dodam jeszcze że jak pochodzi chwilke na paliwie to po paru minutacch nawet jak chodzi normalnie to po czasie przełącza się na ssanie.

Może przydałabyy się regulacja jałowych obrotów??? Wystarczy odłączyć ako??? Sam już nie wiem...

Alexx1985

Post2009-12-25, 12:09      Czujnik temperatury wody. Jakie objawy? Odpowiedz z cytatem
Czy ktoś wie czy warto mi wymieniać ten czujnik temperatury wody? Jak to zrobić? Czy mogę się za to zabrać samemu i czy spalanie spadnie wtedy.... ??

Forum samochodowe » Peugeot forum » Czujnik temperatury wody. Jakie objawy?
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: