Forum samochodowe » Mercedes forum » CZY SILNIK 2,2 DA RADĘ ????????
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

CZY SILNIK 2,2 DA RADĘ ????????

Autor Wiadomość
copia

Post2008-05-14, 19:25      CZY SILNIK 2,2 DA RADĘ ???????? Odpowiedz z cytatem
Witam. Mam zamiar kupić mercedesa E-klasa W210. I ma motor wsadzony 2.2 diesel 95KM, na dodatek w automacie. I stąd do was kieruje to pytanie. Czy ten silnik da radę przy tej budzie??? Uprzedzam, że pierwszy raz kupuje mietka a więc nie mam pojęcia. Acha mam trochę ciężką nogę a więc jak sądzicie. Pozdrawiam

Reklamy
gelo72

Post2008-05-15, 09:25      CZY SILNIK 2,2 DA RADĘ ???????? Odpowiedz z cytatem
w automacie straszna kotwica ,nie poszalejesz tym samochodem

maciejka72 Mercedes-Benz
W210 220D

Miasto: Wałcz/Leeds U.K

Post2008-05-15, 09:41      CZY SILNIK 2,2 DA RADĘ ???????? Odpowiedz z cytatem
gelo72 napisał:
w automacie straszna kotwica ,nie poszalejesz tym samochodem
Myślę że jak ktoś kupuje W210 to nie po to żeby nim szaleć.Jestem posiadaczem właśnie takiego auta i muszę przyznać ,że nie jest to wyścigówka ale spokojnie sobie radzi i bez kompleksów przy wyprzedzaniu.Największą zaleta jest jednak przyjemność pod dystrybutorem,gdy zużycie paliwa oscyluje w granicach 6l/100km.Przy dzisiejszych cenach paliwa ma to na pewno duże znaczenie.Zywotność tych silników też jest naprawdę spora a wynika to z braku jakiegokolwiek obciążenia turbiną.Prędkość maksymalna w moim egzemplarzu to 190km/h.Jak na razie jestem bardzo zadowolony i nie zamierzam w najbliższym czasie zmieniać auta.Poprzednim moim samochodem był Passat1.9tdi i mimo że był lżejszy to wcale nie miał większego "kopa" od okulara.Duża przesada z określeniami w stylu "kotwica"itp.Tak że odnosząc się do twojego pytania ,to odpowiadam że spokojnie da sobie radę.

gelo72

Post2008-05-15, 20:20      CZY SILNIK 2,2 DA RADĘ ???????? Odpowiedz z cytatem
jezdziłem róznymi mietkami i nie ma co ukrywac jest to najsłabszy egzemplasz ;] oczywiscie pod wzgledem mocy, po przejechani sie taka jednostka byłem strasznie rozczarowany mimo to ,ze samochów wtedy był prawie nowy bo to był jeden z pierwszych okularów

Forum samochodowe » Mercedes forum » CZY SILNIK 2,2 DA RADĘ ????????
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: