2018-06-20, 14:55 Diagnoza auta przed zakupem - czy warto ?
Witam
Myślę o zakupie używanego samochodu z olx.pl. Auto podejrzanie tanio kosztuje i myślę czy nie sprawdzić auta zanim wgl tam pojadę.
Znalazłem taką stronę https://www.autotesto.pl/ i pytanie czy ktoś z Was korzystał z tych usług? Warto skorzystać?
Reklamy
dk2591
Miasto: Rzeszów
2018-06-21, 09:18 Diagnoza auta przed zakupem - czy warto ?
Lepiej sprawdzic
helpik24.pl
Negocjato_pl
2018-06-27, 10:55 Diagnoza auta przed zakupem - czy warto ?
Podaj link do ogłoszenia i wtedy postaramy się pomóc, aczkolwiek jeśli nie masz doświadczenia w motoryzacji to warto zabrać kogoś kto zna się na autach i pomoże, doradzi.
benzynemamwekrwi
2018-07-04, 13:12 Diagnoza auta przed zakupem - czy warto ?
A ja uważam, że jeśli nie chcesz tradycyjnie diagnozować auta, to alternatywą dla przeglądu u mechanika może być ekspertyza samochodu wykonana przez rzeczoznawcę. W zależności od modelu auta koszt takiej usługi to 50-200 zł.
Rzeczoznawca pracę zawsze zaczyna od weryfikacji dokumentów i pola numerycznego nadwozia. Sprawdza dane sprzedającego i informacje o samochodzie z numerem VIN
Pole numeryczne bada się defektostopem stałomagnetycznym. To urządzenie pozwalające zweryfikować, czy numer wybity w polu numerowym nadwozia nie został wycięty i wstawiony z innego pojazdu. Rzeczoznawca dysponuje także ultrametrem pozwalającym dokładnie zmierzyć grubość powłoki lakierniczej, także w trudno dostępnych miejscach, odpowiedzialnych za sztywność nadwozia (m.in. wzmocnienia, podłużnice i przegrody grodziowe).
benzynemamwekrwi
2018-07-04, 13:12 Diagnoza auta przed zakupem - czy warto ?
A ja uważam, że jeśli nie chcesz tradycyjnie diagnozować auta, to alternatywą dla przeglądu u mechanika może być ekspertyza samochodu wykonana przez rzeczoznawcę. W zależności od modelu auta koszt takiej usługi to 50-200 zł.
Rzeczoznawca pracę zawsze zaczyna od weryfikacji dokumentów i pola numerycznego nadwozia. Sprawdza dane sprzedającego i informacje o samochodzie z numerem VIN
Pole numeryczne bada się defektostopem stałomagnetycznym. To urządzenie pozwalające zweryfikować, czy numer wybity w polu numerowym nadwozia nie został wycięty i wstawiony z innego pojazdu. Rzeczoznawca dysponuje także ultrametrem pozwalającym dokładnie zmierzyć grubość powłoki lakierniczej, także w trudno dostępnych miejscach, odpowiedzialnych za sztywność nadwozia (m.in. wzmocnienia, podłużnice i przegrody grodziowe).
Holowniczy_pl
2018-07-16, 08:52 Diagnoza auta przed zakupem - czy warto ?
To zależy od kwoty za jaką kupujesz auto , jeżeli jest to kilka tyś zł to warto wybrać się jedynie na stację diagnostyczną aby sprawdzić jak auto wygląda od spodu. Co innego jeżeli jest to kilkanaście lub kilka dziesiąt tyś, wtedy warto już udać się nawet do ASO na badanie szczegółowe.
Kimosabe
2018-08-05, 13:52 Diagnoza auta przed zakupem - czy warto ?
No dobrze myślisz tylko pamiętaj o tym, żeby ppdjechać pod jakiś porządny serwis żeby Ci tam przejrzeli auto czy to nie jakiś szrot. Np. w 3M króluje RING na alei, tani warsztat a zrobić potrafią chyba wszystko
Holowniczy_pl
2018-09-18, 14:52 Diagnoza auta przed zakupem - czy warto ?
Minęło już trochę czasu, więc jeżeli wątek jest w dalszym ciągu aktualny to daj znać czy ostatecznie zdecydowałeś się na skorzystanie z pomocy fachowej firmy zajmującej się sprawdzaniem aut przed zakupem, czekamy na Twoją odpowiedź oraz opinie.