2018-06-02, 15:13 Dodge Viper pozostanie martwy. FCA nie ma pomysłu na...
Zawsze uważałem Vipera za auto absurdalne i bezsensowne, w dodatku archaiczne. Obecny model już może i jest lepszy, mniej archaiczny, ale i tak bardziej ubogi od najlepszych europejskich. A w dzisiejszym świecie niestety nie ma miejsca dla takich, w dodatku rolę muscle carów przejęły np. Mercedesy AMG.
Jerz!
2018-06-03, 19:44 Dodge Viper pozostanie martwy. FCA nie ma pomysłu na...
Tak to jest jak się "myśli' portfelem, a nie motoryzacyjnym serduchem... To była jedna z kilku maszyn, której kształty i moc rozpalały we mnie miłość do fur! Teraz choć latam jednośladem to w dalszym ciągu śledzę wieści z całego rynku moto i uważam, że chociaż coś nie przynosi zysku - spójrzmy na Veyrona chociażby, to jednak jest wizytówką firmy i pokazem siły. Coś w stylu - my mamy prawdziwe auto torowe - zwróćcie uwagę na czasy ACRów na Zielonym Piekle. Niestety czasy się zmieniły i V10 czy manual byłyby postrzegane... no właśnie... jako archaiczne (chyba, że chodziło osobie komentującej wcześniej o inne rozwiązania). Dla mnie to niewyżyłowana czysta moc bez turbo dziury ! I jeszcze ten monolit podnoszony i odsłaniający silnik... Ach...
Romek T
2018-06-04, 12:49 Dodge Viper pozostanie martwy. FCA nie ma pomysłu na...
Dokładnie [RIP] dla mocnej motoryzacji.
Ale będzie o czym wnukom opowiadać