Witam, mam renault scenic II rok 2004, 1.9. Miałam dzisiaj pechowy dzień bo nie dość że niedziela to jeszcze jutro jest święto, a potrzebuje specjalisty (mechanika). Jadąc na prostej drodze włączyła się kontrolka STOP, wskaźnik od chłodnicy nagle podskoczył ma MAXXA i zaświecił na czerwono!!! i jeszcze na domiar tego poczułam smród spalenizny i dostrzegłam dym wydobywający się z pod maski i z klimatyzacji. Po niecałej godzinie odpaliłam samochód i pojechałam pod dom (doradzono bym wyłączyła klimatyzację i włączyła ogrzewanie na maxa). Samochód jechał normalnie i wszystkie kontroli były w porządku, tylko czułam minimalny odór spalenizny.
Proszę pomóżcie. Jaka może być przyczyna
Reklamy
lukas86bb
Miasto: Bielsko-Biała
2011-08-15, 21:00 Dym z klimatyzacji i silnika
Hmmm, trudno wyczuć może po prostu nie włącza się wentylator. Jeżeli jesteś ze śląska mogę Ci pomóc we wtorek czyli jutro Pozdrawiam
dorczillaa
2011-08-15, 21:06 Dym z klimatyzacji i silnika
niestety nie te okolice;( Ale dzięki za pomoc. Już znam przyczynę okazało się że przyczyną jest rozrząd. Mechanik który nam go zakładał chyba po prostu zapomniał go wymienić.... a ja w ciągu 2 lat nie zdążyłam przejechać 80 tys km
lukas86bb
Miasto: Bielsko-Biała