Forum samochodowe » Honda forum » Gdzie kupić akumulator? + Problem z elektryką
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Gdzie kupić akumulator? + Problem z elektryką

Autor Wiadomość
KKPT

Post2015-12-09, 02:18      Gdzie kupić akumulator? + Problem z elektryką Odpowiedz z cytatem
Witam, chcę jakiś nowy kupić akumulator ale kompletnie nie mam pojęcia co wybrać (poprzednie kupowałem z drugiej ręki) ;/

Miałem dwa używane akumulatory i za każdym razem moje auto jakby wyciągnęło z nich moc. Wygląda na to, że coś pobiera strasznie dużo energii gdy samochód jest wyłączony i po jakimś czasie trzeba było akumulator wrzucać pod prostownik. Czym to może być spowodowane? Mój ojciec mówi o jakimś przebiciu, ale on nie jest specjalistą.

Reklamy
szybka pomoc :) audi
A6 c6

Miasto: Lublin.Plymouth

Post2015-12-16, 19:47      Gdzie kupić akumulator? + Problem z elektryką Odpowiedz z cytatem
Na taki domowy sposob mozna latwo sprawdzic czy cos pobiera napiecie gdy samochod jest wylaczony . Najprostsza metoda rozlacz akumulator na czas gdy nie uzywasz samochodu 2-3 dni podlacz ponownie jesli odpali na dotyk to wina elektryki samochodu. Jesli nie chcesz czekac albo jesli wykonales pierwszy krok i zapalil bez problemu to kolejnym ruchem jest rozlaczenie jednej klemy z akumulatora i zmostkowanie jej za pomoca probowki 12V czyli jeden koniec do klemy a drugi koniec do akumulatora tak aby zamknac obieg i jesli swieci sie bardzo jasno czyli cos pobiera prad . Mozesz probowac wyciagac po kolei bezpieczniki i w momencie kiedy probowka przygasnie to wiesz ze ten bezpiecznik jest odpowiedzialny za uklad w ktorym jest pobor pradu. Ksiazka servisowa moze tobie pomoc od czego jest kazdy bezpiecznik i w taki sposob mozesz sam zdiagnozowac problem. Najczesciej jest to wina radia , przekaznikow. Oczywiscie rozmawiamy o Hondzie bo w innych markach jest tego wiecej ... Sama wymiana akumulatora na nowy np w peugeocie jesli nie zrobisz pewnej procedury bedzie rozladowywac akumulator

Forum samochodowe » Honda forum » Gdzie kupić akumulator? + Problem z elektryką
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: