Forum samochodowe » Renault forum » Gorące plastiki
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Gorące plastiki

Autor Wiadomość
jerzykawa

Post2009-03-22, 16:21      Gorące plastiki Odpowiedz z cytatem
podczas pracy klimatyzacji w opcji grzanie (to znaczy dmucha ciepłym powietrzem) plastiki w okolicy kolana kierowcy , na wysokości panelu klimy nagrzewają sie do temperatury która jest uciążliwa . Praktycznie są gorące. Wszystkie silniczki klimy (klipatronic dwustronny) są sprawne tz pracują. Czy może ktoś mi powie co może być przyczyną.

Reklamy
szybka pomoc :) audi
A6 c6

Miasto: Lublin.Plymouth

Post2009-03-22, 16:33      Gorące plastiki Odpowiedz z cytatem
Nie mam zielonego pojecia ale jedno co mi przychodzi do głowy to to ze moze masz ustawiony wylot tylko np.na szybe podczas nagrzewania,ustaw wszystkie nawiewy na otwarty nie wiem jak jest w renault ale w sterowniku klimy tez postaraj sie ustawic nawiewy na (nogi,srodek,szybe)

jerzykawa

Post2009-03-22, 16:42      Gorące plastiki Odpowiedz z cytatem
nie ma znaczenia jak jest skierowane powietrze. Po prostu grzeją się te plastiki którymi przechodzi to powietrze , kanałami .

mechanik arczan 84-24 Mercedes
Bmw 730 i Mercedes L609D Nissan Maxima 3.0 V6, Passat B5 2.8V6 SYNCRO ( NIE 4Motion )

Miasto: Bielsko-Biala

Post2009-03-22, 19:05      Gorące plastiki Odpowiedz z cytatem
to albo jest gdzies nie szczelnosc i "ucieka"ciepłe pow.bokiem i nagrzewa plastik osłaniajacy kanał!!a jak nie to moze jest kanał oparty o plastik.... a jak nie to moze sie nie zamyka klapa odcinajaca dopływ powietrza!!

Forum samochodowe » Renault forum » Gorące plastiki
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: