Forum samochodowe » Skoda forum » halasliwe drgania w faworitce
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

halasliwe drgania w faworitce

Autor Wiadomość
mflaku

Post2008-04-25, 23:24      halasliwe drgania w faworitce Odpowiedz z cytatem
Witam mam problem a mianowicie na kazdym biegu przy odpowiednich drganiach wystepuja mi pod siedzeniem kierowcy drgania (tak jak by uderzenia blachy ) np przy jezdzie na 5 biegu przy 100km/h i zwalniajac przy 90km/h wydobywa sie ten dzwiek gdy juz jest 80km/h ustaje wszystko.... przy jezdzie na luzie nie dzieje sie nic

Reklamy
marcinno25

Post2009-04-03, 14:41      halasliwe drgania w faworitce Odpowiedz z cytatem
Najczęściej, drgania spowodowane są luzami w zawieszeniu i UWAGA luzami na końcówkach drążka kierownicy(Tych przy kole)!!!!Spowodowane jest to wchodzeniem auta w rezonans. I dlatego czesto objawia sie to dopiero po osiągnięciu określonych prędkości. Jeżeli to tego dojdą luzy w kolumnie kierownicy to w favoritce jedziemy jak po tarce!!!! Lekarstwem jest wymiana koncówek drązka kierownicy i usunięcie luzu na kolumnie a najczęściej po prostu jej wymiana.

Pukanie może TEŻ być spowodowane złym zamocowaniem tłumików (stare sparciałe gumy).

mechanik arczan 84-24 Mercedes
Bmw 730 i Mercedes L609D Nissan Maxima 3.0 V6, Passat B5 2.8V6 SYNCRO ( NIE 4Motion )

Miasto: Bielsko-Biala

Post2009-04-08, 21:18      halasliwe drgania w faworitce Odpowiedz z cytatem
a moze sa juz troszke zgnite osłony rury i tłumika i uderzaja o siebie... miałem to samo w bmw e38.... co sie okazało były zerwane takie małe poduszeczki pod wydechem które trzymaja wydech w odstepie od skrzyni zeby nie wystepowały drgania i dziwne dzwieki!!ty masz mniejszy problem bo poduszeczek brak w faworicie!!albo stukajace tłumiki albo osłony metalowe tłumika robia hałas i zamieszanie...

Forum samochodowe » Skoda forum » halasliwe drgania w faworitce
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: