Witam.
Jak już pisano wcześniej problem ze zmieniarką 6cd jest powszechny.
Kupiłem taki plastikowy zestaw "facial kit" ,żeby zamontować zwykłe radio z cd, wszystko dobrze wymontowałem rozebrałem zamontowałem nowe radio panasonic, ale co się okazuje , kostka ISO , w sklepie pod dostatkiem, żaden problem.. kostka PC2-17-4 - toyota lexus daihatsu, na pewno pasuje ,wszędzie taka jest sprzedawana i to musi być ta, ale u mnie coś nietypowego nie pasuje ta kostka do kabla który był podłączony do oryginalnego samochodu, mówią w sklepach nie ma innej... znalazłem coś takiego ISO Pc2-92-4 jest to by-pass amp do lexusa, ale to jak ma się wzmacniacz, ja go nie mam bo go nigdzie nie mogę znaleźć, nikt nigdzie nic nie wie, jestem w Irlandii, pewnie w Polsce bym to szybko załatwił,
Może poradzicie - pomożecie w rozwiązaniu ,może ktoś z Was się już spotkał z takim czymś.
dzięki
a oto zdjęcie tej kostki co wychodzi z samochodu, tym było podłączone radio oryginalne.[img]http://newserv.fothost.pl/show.php/3025847_is200radio.jpg.html[/img]
a tu jak poradziliśmy
Witam, udało mi się, znaczy koledze podpiąć radio , musieliśmy tylko bezpośrednio głośniki podpiąć, bo jak odcięliśmy tą oryginalną kostkę to w ogóle dźwięku nie mogliśmy znaleźć, także głośniki są bezpośrednio podpięte, no i zasilanie też,ze można słuchać przy wyłączonej stacyjce. ALE tu właśnie motyw dziwny.. . kiedy załączy się stacyjkę, to głośniki charczą i to okropnie, czyli nie da się słuchać radia podczas jazdy Smile próbowaliśmy już nawet zasilanie bezpośrednio z akumulatora podłączyć i to samo, charczą, ale motyw dziwny bo bezpiecznik od radia to ten sam co steruje lusterkami i klimą, zegarkiem, jak go odpięliśmy to przestaje charczeć przy załączonej stacyjce, ale co z tego jak lusterka i klima w tedy nie działa...
może ktoś tym razem coś porad
|