witam,
byc moze ktos spotkal sie z nastepujacym problemem, ktory pojawil sie w moim ISie.
zapalily sie kontrolki check engine + migajaca trc-off pewnego pieknego dnia. Auto jezdzi, aczkolwiek przy wytracaniu predkosci (np przy swiatlach, skrzyzowaniu) po wcisnieciu sprzegla silnik zaczyna sie "dusic" (zdarzylo sie, ze i zgasl). Zaprzyjazniony warsztat odczytal z komputera bledy P1300 dp P1325 (w odstępie co 5), co -jak udalo mi sie wyczytac, oznacza problem z cewkami (wszystkimi 6). Co jest dziwne, po zresetowaniu bledu w komputerze, na luzie, samochod moze chodzic, mozna wciskac gaz w podloge do woli i nic... chodzi rowno bez najmniejszego problemu... problem pojawia sie dopiero podczas jazdy.
Czy ktos wie cokolwiek co mozna sprawdzic w takiej sytuacji? badz ktos moze juz to "przechodzil"? Nie bardzo usmiecha mi sie wymiana "w ciemno" cewek (i to w liczbie 6), poniewaz ich cena, jest zbyt wysoka aby tak uczynic
Ewentualnie ktos moze zna jakis garaz - serwis, w Krakowie, ktory moglby to sprawdzic? tam gdzie bylem chlopaki rozlozyli rece. Nie chodzi mi o serwis Lexusa, gdyz w Krakowie z tego co sie dowiedzialem i tak niczego nie poradza.
IS to model z '99 roku, 170k przebiegu.
Z gory dziekuje za wszelkie podpowiedzi.