Jak sprswdzić koło dwumasowe.Wydobywają się dziwne dzwięki w okolicach silnika podczas zmiany biegów a szczególni między 1 a2 biegiem.
Ostatnio zmieniony przez romario dnia 2009-04-25, 19:23, w całości zmieniany 2 razy
Reklamy
szybka pomoc :)
audi
A6 c6
Miasto: Lublin.Plymouth
2009-04-24, 22:37 koło dwumasowe
Ale sie rozpisałes
Moze napisz chociaz po co chcesz go sprawdzac.
audi
A6 c6
2009-05-31, 17:19 koło dwumasowe
Jak widzisz ze ktos cos juz odpisał w twojej sprawie to nie edytuj posta tylko normalnie odpowiedz,bo ja dopiero teraz i to przez przypadek zobaczyłem ze cos tam mi odpowiedziałes ?!?!
No to jak zyjesz jeszcze na tym foru to daj znac to cos sie napisze
mechanik arczan 84-24
Mercedes
Bmw 730 i Mercedes L609D Nissan Maxima 3.0 V6, Passat B5 2.8V6 SYNCRO ( NIE 4Motion )
Jak widzisz ze ktos cos juz odpisał w twojej sprawie to nie edytuj posta tylko normalnie odpowiedz,bo ja dopiero teraz i to przez przypadek zobaczyłem ze cos tam mi odpowiedziałes ?!?!
No to jak zyjesz jeszcze na tym foru to daj znac to cos sie napisze
po krutkim pobycje wszpitalu wracam do gry a koło chciałem sprawdzic żeby wyeliminować głuche stuki dochodzące z komory silnika
zyjesz jeszcze na tym foru to daj znac to cos sie napisze [/quote]
audi
A6 c6
2009-06-07, 18:22 koło dwumasowe
Koło mozesz sprawdzic w taki sposób:
-po odpaleniu sprawdz zwrokowo czy nie ma bicia
-zdejmij paski wielorowkowe i sprawdz rękoma czy jest wyczuwalny na nim luz,chodzi o to czy czasem amortyzacja tych kół sie nie rozleciała i koło zewnetrzne sie rusza w prawo i lewo.Jak jest koło dwumasowe dobre to nie powinno sie ruszyc nawet troche
-albo zdejmij koło i sprawdz zwrokowo jak ono wyglada chociaz te dwie pierwsze sa najlepsza metodą.
romario
2009-06-10, 08:14 koło dwumasowe
szybka pomoc napisał:
Koło mozesz sprawdzic w taki sposób:
-po odpaleniu sprawdz zwrokowo czy nie ma bicia
-zdejmij paski wielorowkowe i sprawdz rękoma czy jest wyczuwalny na nim luz,chodzi o to czy czasem amortyzacja tych kół sie nie rozleciała i koło zewnetrzne sie rusza w prawo i lewo.Jak jest koło dwumasowe dobre to nie powinno sie ruszyc nawet troche
-albo zdejmij koło i sprawdz zwrokowo jak ono wyglada chociaz te dwie pierwsze sa najlepsza metodą.