Forum samochodowe » Mercedes forum » Komentarze do:Mercedes DiesOtto - ewolucja silników...
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Komentarze do:Mercedes DiesOtto - ewolucja silników...

Autor Wiadomość
V10.pl

Post2007-08-02, 08:09      Komentarze do:Mercedes DiesOtto - ewolucja silników... Odpowiedz z cytatem

Reklamy
erio Mercedes
C123

Post2007-08-02, 08:09      Komentarze do:Mercedes DiesOtto - ewolucja silników... Odpowiedz z cytatem
wierzyc mi sie nie chce !!!! SZOK .. CZYTAJąC TO DUMą MOżE NAPAWAć JEżDZENIE 28 LETNIM AUTEM Z GWIAZDą NA MASCE ..

Nogal Audi
A4

Miasto: Kraków, W-wa

Post2007-08-02, 08:20      Komentarze do:Mercedes DiesOtto - ewolucja silników... Odpowiedz z cytatem
Mnie to nie dziwi - producenci po prostu zaniedbali silniki benzynowe i zajeli sie dieslami, a prawda jest taka, ze wystarczy dodac turbosprezarki do silnika benzynowego (co jest powszechne w dieslach) i juz jest zdecydowanie lepiej. Mam nadzieje, ze nie tylko BMW i Mercedes pojda w tym kierunku.

NIHOOYA

Post2010-05-19, 16:12      Komentarze do: Mercedes DiesOtto - ewolucja silników... Odpowiedz z cytatem
Pomysł stary jak świat. Polecam odcinek programu SONDA pt "Wysokie sprężanie" (jest dostępny w 3 częściach na jobtubie) Pod koniec tego odcinka (część 3) panowie Kurek i Kamiński prezentują model jednocylindrowy takiego silnika ze zmiennym skokiem tłoka (a były to lata 80-te zeszłego wieku). Producenci samochodów w sposób "oszczędny" dawkują światu nowe rzekomo cudowne rozwiązania. A w rzeczywistości to stare jak świat patenty które wykupili wieki temu od garażowych wynalazców. Gdyby one weszły wcześniej to nie było by kokosów ze starych nieekonomicznych rozwiązań - NIEPRAWDAŻ ?

Easy Hyundai
Getz

Miasto: Bardo

Post2010-05-19, 16:18      Komentarze do:Mercedes DiesOtto - ewolucja silników... Odpowiedz z cytatem
A widziałeś z kiedy była wiadomość? Bo chyba nie.

NIHOOYA

Post2010-05-20, 05:20      Komentarze do: Mercedes DiesOtto - ewolucja silników... Odpowiedz z cytatem
Widziałem i co z tego? Nic to nie zmienia. Ciekawostka - na Onecie artykuł o tej tematyce pojawił się dopiero wczoraj.

Forum samochodowe » Mercedes forum » Komentarze do:Mercedes DiesOtto - ewolucja silników...
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: