Forum samochodowe » Mitsubishi forum » Komentarze do: Mitsubishi Lancer Ralliart - wyścigówka...
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Komentarze do: Mitsubishi Lancer Ralliart - wyścigówka...

Autor Wiadomość
V10.pl

Post2010-04-03, 07:02      Komentarze do: Mitsubishi Lancer Ralliart - wyścigówka... Odpowiedz z cytatem

Reklamy
Toolbox

Post2010-04-03, 07:02      Komentarze do: Mitsubishi Lancer Ralliart - wyścigówka... Odpowiedz z cytatem
Na torze wg, testów TVN Turbo mimo 240 KM jest wolniejszy od 210 konnego Golfa GTI Wink))

Prix

Post2010-04-14, 20:22      Komentarze do: Mitsubishi Lancer Ralliart - wyścigówka... Odpowiedz z cytatem
Pewnie z tego powodu, że jest ok 260kg cięższy i pomimo tego, że ma 343Nm (Golf 280Nm), ale w sporo węższym przedziale obrotów (Golf 1700-5200). GTI z DSG jest w tej samej cenie, ale zdecydowanie lepiej prezentuje się w środku. W Mitsu "trochę" już historii. Wygląda to trochę siermiężnie.

Easy Hyundai
Getz

Miasto: Bardo

Post2010-05-08, 15:09      Komentarze do: Mitsubishi Lancer Ralliart - wyścigówka... Odpowiedz z cytatem
DSG do tego działa wręcz niezauważalnie, zmienia biegi bardzo szybko. Było kiedyś porównanie zwykłego automatu do DSG i było widać różnicę, kiedy zwykły automat zmieniał biegi.

Ogólnie Lancer X i tak lepiej wygląda, niż poprzednie jego generację.

ARON I've got a Hemi
Wyłącz światła - włącz myślenie! (www.dadrl.pl)

Post2010-05-09, 12:29      Komentarze do: Mitsubishi Lancer Ralliart - wyścigówka... Odpowiedz z cytatem
W Lancerze Ralliart też jest montowany standardowo dwu-sprzęgłowy automat z EVO X - TC-SST...

Easy Hyundai
Getz

Miasto: Bardo

Post2010-05-09, 14:33      Komentarze do: Mitsubishi Lancer Ralliart - wyścigówka... Odpowiedz z cytatem
Nie porównujmy technologii Mitsubishi do VW, która jest widocznie za produktami Niemców.

ARON I've got a Hemi
Wyłącz światła - włącz myślenie! (www.dadrl.pl)

Post2010-05-10, 08:01      Komentarze do: Mitsubishi Lancer Ralliart - wyścigówka... Odpowiedz z cytatem
No nie wiem - może jest to lepiej wykonane w VW, ale jak sięgam pamięcią, to Niemcy z Wolfsburga nie mają w swojej historii czegoś tak zaawansowanego i z tradycją napędu AWD/4x4, jak EVO, że o sukcesie w sportach motorowych nie wspomnę... 1936 rok Mitsubishi tworzy 1-sze auto 4x4, VW jeszcze wtedy nawet nie istniał! Nie fascynuje mnie żadne z tych aut, ale nie popadajmy w skrajność...

pepa

Post2012-01-10, 20:47      Mitsubishi Lancer Ralliart - wyścigówka na co dzień -... Odpowiedz z cytatem
mnie zastanawia z względów ekonomicznych:) jaki rodzaj wtrysku tu zastosowali bezpośredni awaryjny czy wielopunktowy mniej awaryjny dużo tańszy i da się w nim zamontować LPG .odpowie mi ktoś?.A silnik TFSI mimo ze są doskonałe jeżeli chodzi o osiągi to chlają olej jak czytałem na forum audi od użytkowników i LPG nie znoszą

adaś

Post2013-03-16, 15:25      Mitsubishi Lancer Ralliart - wyścigówka na co dzień -... Odpowiedz z cytatem
Mitsu - lepsze silniki, lepsze skrzynie pod względnem bezawaryjności. Napęd 4x4. Auta dla ludu są dla ludu a Mitsu dla koneserów ...świadomych koneserów.

amsirac

Post2013-04-19, 07:43      Mitsubishi Lancer Ralliart - wyścigówka na co dzień -... Odpowiedz z cytatem
adaś, bardzo dobre i prawdziwe podsumowanie.

Szymon89

Post2014-01-06, 23:37      Mitsubishi Lancer Ralliart - wyścigówka na co dzień -... Odpowiedz z cytatem
Mam Rallyarta 2009 rok i powiem wam ze ten samochód to jest niepozór na drodze. stanąłem ostatnio na drodze z takowym golfem i miał problem. na odcinku 100 metrów o całą długość auta poszedł. Więc nie ważne czym jeździsz. Ważne jakim kierowcą jestes i co potrafisz z maszyny wyciągnąć...

pilocik

Post2014-08-28, 06:16      Mitsubishi Lancer Ralliart - wyścigówka na co dzień -... Odpowiedz z cytatem
ze względu na tylny napęd w ralliarcie podłoga bagażnika jest podniesiona a co za tym idzie jest problem z włożeniem butli w miejscu koła zapasowego więc jeśli chodzi o LPG to pozostają 2 rozwiązania, albo bojler albo wyścielina podłogi bagażnika jeszcze wyżej. Bo jeśli chodzi o silnik 2.0 turbo to gazuje się bez problemu.

sti

Post2015-02-19, 12:51      Mitsubishi Lancer Ralliart - wyścigówka na co dzień -... Odpowiedz z cytatem
nie wiem czemu w ogóle przy takim aucie jest gadka o LPG. Świetny pomysł kupowac sobie auto 2.0 turbo za kilkadziesiąty tysi i robić z niego kuchenkę gazową bo dużo pali haha jak pali za dużo to se kupić pande 1.0!! a nie bonzo wyscigowiec na pokaz - smiech...

staystop10

Miasto: Dalekie

Post2016-02-07, 15:36      Komentarze do: Mitsubishi Lancer Ralliart - wyścigówka... Odpowiedz z cytatem
Każdy robi to co uważa za słuszne Smile

Forum samochodowe » Mitsubishi forum » Komentarze do: Mitsubishi Lancer Ralliart - wyścigówka...
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: