Forum samochodowe » Nissan forum » Komentarze do: Nissan Tiida - szara myszka - nasz test
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Komentarze do: Nissan Tiida - szara myszka - nasz test

Autor Wiadomość
V10.pl

Post2009-07-01, 05:43      Komentarze do: Nissan Tiida - szara myszka - nasz test Odpowiedz z cytatem

Reklamy
Toolbox

Post2009-07-01, 05:43      Komentarze do: Nissan Tiida - szara myszka - nasz test Odpowiedz z cytatem
Szara myszka??? Toż to największa pokraka w klasie kompakt! Nissan pod skrzydłami Renault umiera a Tiida jest tego apogeum. Taki kloc na kołach ze słabym i przestarzałym silnikiem w dobie dominacji TSI? A wnętrze, deska, plastiki? Przy Golfie VI to jak 3 generacje do tyłu. Wstyd na maxa!

ja21

Post2009-07-01, 22:11      Komentarze do: Nissan Tiida - szara myszka - nasz test Odpowiedz z cytatem
To coś pokroju Hyundaia Matrix Very Happy Mogli by konkurować w tej samej klasie, to samo tyczy się "super" starych silników Nissana. Faktycznie przy TDI, praktycznie zero szans, tak samo przy nowym Golfie czy NAWET Polo Smile

ARON I've got a Hemi
Wyłącz światła - włącz myślenie! (www.dadrl.pl)

Post2009-07-02, 09:51      Komentarze do: Nissan Tiida - szara myszka - nasz test Odpowiedz z cytatem
Ludzie, czy Wy jesteście tak 'krótkowzroczni', że nie widzicie nic innego niż te nudne VW i ich przesadnie gloryfikowane silniki? A może nie widzieliście tych wszystkich VW na żywo ew. ich słabszych/uboższych wersji? Moje 17-letnie auto jakościowo lepiej w środku się prezentuje! Żeby nie być gołosłownym, to bez wątpienia podzielam zdanie, że Tilda to pokraka, a Nissany za czasów Renault są tak samo przekombinowane jak te francuzy!

Toolbox

Post2009-07-12, 07:50      Komentarze do: Nissan Tiida - szara myszka - nasz test Odpowiedz z cytatem
Drogi ARONie ja osobiście widzę różne samochody na rynku ale jeśli porównuję np. Tiidę to do najlepszego modelu w tej samej klasie a tym jest bez wątpienia Golf VI. I niezależnie od wersji Golf VI ma perfekcyjne materiały we wnętrzu - zresztą to nie jest tylko moje zdanie, potwierdzają to zarówno użytkownicy tego auta jak i różne testy prasowe. Golf VI został uznany za auto o najwyższej jakości wnętrzu przez francuską prasę motoryzacyjną Wink

ja21

Post2009-07-12, 21:08      Komentarze do: Nissan Tiida - szara myszka - nasz test Odpowiedz z cytatem
No niema co ukrywać że przy Golfie VI auta typu Nissan wypadają bardzo ale to bardzo słabo jeżeli chodzi o środek. W końcu tak jak napisał Toolbox, Golf ma najwyższą jakość wnętrza, co podkreśla francuza prasa motoryzacyjna...

wirecki

Post2010-04-02, 21:10      Komentarze do: Nissan Tiida - szara myszka - nasz test Odpowiedz z cytatem
Nie taka szara myszka, a jeśli już to jednak bardzo zwinna ze względu na swą niedużą szerokość. Mam wątpliwości, czy powinna się zaliczać do kompaktów segmentu C.

link wycięty, admin

Kd

Post2012-04-22, 20:42      Nissan Tiida - szara myszka - nasz test Odpowiedz z cytatem
Dodam tylko tyle mam go 2 lata , żadnych napraw, ZERO kosztów, tylko olej i klocki. Silnik ma łańcuch rozrządu - tak więc bezobsługowy.

marii

Post2013-02-25, 19:32      Nissan Tiida - szara myszka - nasz test Odpowiedz z cytatem
po 5 latach mogępowiedzieć jedno super auto.tiida 1,5 dci-211kkm

Sport

Post2014-06-03, 00:32      Nissan Tiida - szara myszka - nasz test Odpowiedz z cytatem
Tiida osiąga bez specjalnego zmęczenia 200 km/h,na trzecim biegu jest autem bardzo zwrotnym o naprawdę niezłym przyspieszeniu, ma krótkie biegi,z łątwością pozwalające na szybki start ze świateł,i fakt,nie sprawia kłopotów technicznych na szczęście,naprawdę przyjemne autko!!Nie przesadzałbym tak z tymi golfami,choć to dobre autka,ale nie bez powodu mówi się o solidności japońskich silników...Smile

Sebek79

Post2014-12-30, 00:13      Nissan Tiida - szara myszka - nasz test Odpowiedz z cytatem
Po sześciu latach użytkowania mogę śmiało polecić to autko. Zero jakichkolwiek napraw. Na pochwałę zasługuje zawieszene, które przechodzi codziennie próbę na mojej dziurawej drodze. Wnetrze rewelacja. Co do wyglądu nie będę przekonywał bo każdy ma inny gust. Ja mam sedana i moim zdaniem wygląda dużo lepiej, bo na hatchbacka bym raczej się nie zdecydował. Jednak jeśli stylistyka choć trochę przypadnie wam do gustu to szczerze polecam.

Forum samochodowe » Nissan forum » Komentarze do: Nissan Tiida - szara myszka - nasz test
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: