2009-02-25, 21:40 Komentarze do: Nowe Renault Megane RS - zdjęcia...
Zastanawiam się czy to w ogóle zdjęcie szpiegowskie, a nie kontrolowany wyciek. Tu jakieś odliczanie czasu na WWW, tu jakieś cudem zdjęcie na tydzień przed Genewą. Cały czas idzie informacja w eter. Medialnie może prowadzą, ale jak wypadnie w testach z Focusem i oczywiście z nowym Golfem R20T to życie pokaże. Nie przypuszczam, że będzie tak różowo.
ja21
2009-02-25, 23:20 Komentarze do: Nowe Renault Megane RS - zdjęcia...
Jak na razie Renault robi tylko dużo szumy wokół Megane RS, a na końcu okaże się zdecydowanie słabsza od konkurencji: Focus - ma dla niej za duża moc - 305KM, a Golf R20 ma o 20 KM więcej i na dodatek skrzynie DSG i napęd 4MOTION. Generalnie najwięcej słychać o Renault, Ford już został sprawdzony podczas jazdy, w programie Fifth Gear (czy jakoś tak ) a Golf? Cały czas się ukrywa, ale jak wyjdzie z ukrycia to pokaże swoje obliczę i będzie najlepszy
Toolbox
2009-02-26, 07:43 Komentarze do: Nowe Renault Megane RS - zdjęcia...
Moim zdaniem Renault jest jakoś poza klasą - tak jak napisał ja21 Focus za mocny, Golf R20 mocniejszy i czteronapędowy, Golf GTI za słaby (210 KM) więc jedynie ze Scirocco R o mocy 270 KM będzie można porównać. Civik to kpina ze swoimi naciąganymi 200 końmi, Seat Leon Cupra za cięzki. Poza tym Megana jest po prostu ... BRZYDKA!
ja21
2009-02-26, 19:05 Komentarze do: Nowe Renault Megane RS - zdjęcia...
Szczerze, tyle się mówi że te auta mają ze sobą konkurować, ale jak się tak temu przyjrzeć to wszystkie te modele będą się od siebie różnić i ciężko będzie je porównać, a to inne moce silnika czy inne układy. Mało wspólnego, tylko to że ich normalne modele ze sobą konkurują w klasie compact. Co nie zmienia faktu że układ w czołówce będzie taki: 1 GOLF 2 FOCUS 3 MEGANE Golf jest najlepszy i tyle
Arczi92
2009-02-27, 19:17 Komentarze do: Nowe Renault Megane RS - zdjęcia...
A ja sie nie zgodze z tym ze golf będzie najlepszy! Myśle że układ 4Motion będzie super na początku chodzi mi o przyśpieszenie ale przy maksymalnych prędkościach będzie ten układ napędowy zwalniać samochód (przykład Audi i BMW w programie fifth gear było porównanie tych aut i Audi 4 napędowe koła na starcie znacznie szybsze lecz po chwili BMW wyprzedziło je) ale jednak nie wyciągam pochopnych wniosków dopiero jak auta wejda do produkcji i sie je porówna można mówic o tym kto będzie liderem w tej klasie bo jak narazie to Megane jest (chodzi mi o te co sa produkowane) a co do Scirocco to jest inna klasa jest po prostu stworzony w takiej wersji a nie usportowione jak Megane Focus czy Golf