Forum samochodowe » Opel forum » Komentarze do: Opel Astra OPC w limitowanej wersji ...
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Komentarze do: Opel Astra OPC w limitowanej wersji ...

Autor Wiadomość
V10.pl

Post2009-05-07, 05:40      Komentarze do: Opel Astra OPC w limitowanej wersji ... Odpowiedz z cytatem

Reklamy
Toolbox

Post2009-05-07, 05:40      Komentarze do: Opel Astra OPC w limitowanej wersji ... Odpowiedz z cytatem
Szkoda, że tak marnie się prowadzi. W testach Top Gear ogklądałem pojedynek Megane II RS, Golfa V GTI i Astry OPC, najsłabiej oceniono Astrą OPC mimo największej mocy. Jest bardzo podsterowna i najmocniej czuć w niej wpływ napędu na kierownicę. Po prostu szarpie na ciasnych łukach i kierowca cały czas walczy z autem. Nieźle wypadło Megane ale W. Clarksona najsłabszy (200 KM) Golf GTI był najlepszym autem tego typu do codziennej jazdy.

ja21

Post2009-05-07, 21:58      Komentarze do: Opel Astra OPC w limitowanej wersji ... Odpowiedz z cytatem
Astra OPC czy Megane RS nigdy nie osiągną klasy Golfa GTI. Mogą mieć więcej koni czy być ładniejsze ale GTI to symbol, którego dwa pierwsze auta nigdy nie osiągną. Tym bardziej że Jeremy Clarkson go wybrał Very Happy

Toolbox

Post2009-05-09, 08:24      Komentarze do: Opel Astra OPC w limitowanej wersji ... Odpowiedz z cytatem
Wiesz testowano wszystkie (oprócz Astry) modele juz nie sprzedawane, być może obecne porównanie wypadło by inaczej? Chociaż wtedy najsłabszy był Golf GTI i teraz też by był (210 KM, Astra 240 KM, Megene RS 250 KM) Moim zdaniem powinni sprawdzić Megane RS ze Scirocco R edition (jak tylko wejdzie na rynek) Nie ma sensu zestawiać 210 KM GTI i 250 KM RS - to za duża różnica w mocy

ja21

Post2009-05-09, 19:16      Komentarze do: Opel Astra OPC w limitowanej wersji ... Odpowiedz z cytatem
Fakt w zestawieniu do mocniejszych silników konkurencji to GTI wypadał gorzej, może faktycznie lepiej było je zestawić z mocniejszym Sirocco R. Zresztą jak dla mnie w tej klasie najfajniejszy i najlepszy jest GTI, przywiązanie do marki Very Happy

Forum samochodowe » Opel forum » Komentarze do: Opel Astra OPC w limitowanej wersji ...
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: