Co do sukcesu Ibizy, to można dodać, że Hiszpanie mają specjalistę od ekonomicznej jazdy. Nie tak dawno bo w lutym tego roku, Gerhard Platner odbył podróż liczącą 2,5 tysiąca kilometrów podczas której sprawdził o ile uda mi się obniżyć spalanie w tym modelu. Producent deklaruje średnie zużycie oleju napędowego w tym modelu na poziomie 3,8 l na 100 km. Gerhar Plattner obniżył ten parametr do 2,75l na 100 km!!!
Spalanie jest wprost niesamowicie niskie. Uważam, że auto to może podbić serca Polaków, zwłaszcza, że wszystkim teraz śpiesno do oszczędzania. Ten nowy SEAT to naprawdę mała rewolucja na rynku!
Spalanie na poziomie 2,75 l? Chyba miał cały czas z górki... Bardziej jestem już skłonny uwierzyć producentowi i jego 3,8 l, choć stojąc codziennie w warszawskich korkach, bądź też poruszając się z zawrotną prędkością 20 km/h wiem, że ta wartość ulegnie podwyższeniu... Więc nie ma się co podniecać. Byłbym szczęśliwy, gdybym osiągnął wartości na poziomie 4, 4,5 litra - oczywiście na mocniejszym silniku wysokoprężnym.
Nie pytaj ile kosztuje, tylko co tym razem producent przy tej wersji daje w standardzie... i widać, że tym razem się postarali - mimo kryzysu... Ciekawym rozwiązaniem jest Hill Holder Control - ułatwia ruszanie pod górkę. Każda Pani, ma z tym trudności... a więc samochód głównie dla Pań?
nie powiedziałbym , żeby każda Pani miała z tym trudnośc, znam wiele dziewczyn, które jeżdżą lepiej niż niejeden facet, więc taka uwaga chyba nie jest na miejscu...... No ale wracając do Ecomotiv, to widzę, że Seat nową Ibizą chce przyciągnąć wszystkich. Ecomotiv - tych oszczędnych i dbających o środowisko. Wersja np 1.9 tdi oszczędnych ale lubiących czasem przycisnąć, no i zostaje jeszcze Cupra 180 KM, a to już dla tych lubiących sport a funkcja hill holder control może się przydać jak wszystkie nowoczesne systemy w tym aucie. Ciekawostką jest to że specjalnie dla tego modelu przemodelowali grill by polepszyć współczynnik aerodynamiczny