Forum samochodowe » Seat forum » Komentarze do: Seat Ibiza Ecomotive najbardziej...
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Komentarze do: Seat Ibiza Ecomotive najbardziej...

Autor Wiadomość
V10.pl

Post2008-09-02, 21:14      Komentarze do: Seat Ibiza Ecomotive najbardziej... Odpowiedz z cytatem

Reklamy
Kepilif

Miasto: Kraków

Post2008-09-02, 21:14      Komentarze do: Seat Ibiza Ecomotive najbardziej... Odpowiedz z cytatem
Co do sukcesu Ibizy, to można dodać, że Hiszpanie mają specjalistę od ekonomicznej jazdy. Nie tak dawno bo w lutym tego roku, Gerhard Platner odbył podróż liczącą 2,5 tysiąca kilometrów podczas której sprawdził o ile uda mi się obniżyć spalanie w tym modelu. Producent deklaruje średnie zużycie oleju napędowego w tym modelu na poziomie 3,8 l na 100 km. Gerhar Plattner obniżył ten parametr do 2,75l na 100 km!!!

lagunafull

Post2009-03-09, 22:49      Komentarze do: Seat Ibiza Ecomotive najbardziej... Odpowiedz z cytatem
Spalanie jest wprost niesamowicie niskie. Uważam, że auto to może podbić serca Polaków, zwłaszcza, że wszystkim teraz śpiesno do oszczędzania. Ten nowy SEAT to naprawdę mała rewolucja na rynku!

LukPIW

Miasto: Warszawa

Post2009-03-09, 23:07      Komentarze do: Seat Ibiza Ecomotive najbardziej... Odpowiedz z cytatem
Spalanie na poziomie 2,75 l? Chyba miał cały czas z górki... Bardziej jestem już skłonny uwierzyć producentowi i jego 3,8 l, choć stojąc codziennie w warszawskich korkach, bądź też poruszając się z zawrotną prędkością 20 km/h wiem, że ta wartość ulegnie podwyższeniu... Więc nie ma się co podniecać. Byłbym szczęśliwy, gdybym osiągnął wartości na poziomie 4, 4,5 litra - oczywiście na mocniejszym silniku wysokoprężnym.

lagunafull

Post2009-03-12, 15:10      Komentarze do: Seat Ibiza Ecomotive najbardziej... Odpowiedz z cytatem
Też nie wiem skąd się wzięło to 2,75 Wink A wynik 4,0-4,5 w trybie miejskim akurat byłby naprawdę znakomity. Ile salonowa wersja Ecomotive kosztuje?

LukPIW

Post2009-03-18, 22:12      Komentarze do: Seat Ibiza Ecomotive najbardziej... Odpowiedz z cytatem
Nie pytaj ile kosztuje, tylko co tym razem producent przy tej wersji daje w standardzie... i widać, że tym razem się postarali - mimo kryzysu... Ciekawym rozwiązaniem jest Hill Holder Control - ułatwia ruszanie pod górkę. Każda Pani, ma z tym trudności... a więc samochód głównie dla Pań?

garnek

Post2009-03-18, 22:21      Komentarze do: Seat Ibiza Ecomotive najbardziej... Odpowiedz z cytatem
nie powiedziałbym , żeby każda Pani miała z tym trudnośc, znam wiele dziewczyn, które jeżdżą lepiej niż niejeden facet, więc taka uwaga chyba nie jest na miejscu...... No ale wracając do Ecomotiv, to widzę, że Seat nową Ibizą chce przyciągnąć wszystkich. Ecomotiv - tych oszczędnych i dbających o środowisko. Wersja np 1.9 tdi oszczędnych ale lubiących czasem przycisnąć, no i zostaje jeszcze Cupra 180 KM, a to już dla tych lubiących sport Smile a funkcja hill holder control może się przydać jak wszystkie nowoczesne systemy w tym aucie. Ciekawostką jest to że specjalnie dla tego modelu przemodelowali grill by polepszyć współczynnik aerodynamiczny

LukPIW

Post2009-03-18, 22:26      Komentarze do: Seat Ibiza Ecomotive najbardziej... Odpowiedz z cytatem
A ja nie znam ani jednej, która ten manewr wykonywałaby prawidłowo... Smile

Tomek

Miasto: Rzeszów

Post2009-03-19, 17:27      Komentarze do: Seat Ibiza Ecomotive najbardziej... Odpowiedz z cytatem
Za mało kobiet poznałeś Wink

Forum samochodowe » Seat forum » Komentarze do: Seat Ibiza Ecomotive najbardziej...
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: