Miałem okazję pojeździć Fabią z silnikiem 1,9 TDI i wcale nie było tak głośno jak pisze autor, ale jeśli nowy 1,6 TDI jest znacznie cichszy to ja wierze na słowo i popieram zmianę
To za 90tys wolałbym kupić VW Golfa Plus za tą cenę to można mieć Golfa z silnikiem 1,6TDI z Blumotion i automatem DSG siódemką w wersji Comfortline, a z wymiarami może jest o 8cm niższy ale za to jest o 75 szerszy więc od razu ładowność wzrasta
ARON
I've got a Hemi
Wyłącz światła - włącz myślenie! (www.dadrl.pl)
OMFG - 90 kafli za takiego wypierdka? Za taką cenę można mieć bardzo zadbane auto używane o wiele mocniejsze i większe. Polscy sprzedawcy aut normalnie powariowali, a to przecież zaledwie silniczek 1.6! Normalnie nie wierzę, że to Skoda, a jak jeszcze montują do tego DSG z 7 (!) biegami, to ja normalnie nie wiem po co aż tyle przełożeń - może dlatego, że ledwo ciągnie?
ARON - ja Cię serdecznie po koleżeńsku proszę - przejedź się na jazdę próbną i spróbuj dowolnego modelu z DSG. Może być nawet diesel - wtedy zrozumiesz! Ja ostatnio miałem frajdę jadąc Fabią RS z DSG - nie kometuję bo każdy powinien spróbować sam, ale za 72 tys zł nie kupisz nowego auta które daje taką frajdę z jazdy
ARON
I've got a Hemi
Wybacz Toolbox, ale przesiadając się z Hemi to mnie raczej te DSG (nie krytykuję skrzyni, tylko śmieszy mnie sama ilość przełożeń), czy ropniaki i tak nie zachwycą, sorry, ale mimo szczerych chęci nie skorzystam, bo mnie te auta kompletnie nie ruszają - za twarde, bez polotu i jeszcze z klekotem pod maską, więc dla mnie frajda byłaby może tylko jedna - tankując na stacji, ale i tak mam w motoryzacji inne priorytety!
Co ciekawe na hamowni silniki 1,6 TDI o mocy katalogowej 105 KM mają 120 KM. Cóż VW podtrzymuje tradycję (od zawsze silniki TDI były nieco mocniejsze niż w danych technicznych)
ARON
I've got a Hemi
Zdaję sobie sprawę że wiele zależy od warunków zewnętrznych testu i od rodzaju hamowni ale VW podaje moc na kołach (nie jak np. Honda na wale korbowym) i jak poczytasz fora internetowe to zawsze wyniki mocy są wyższe niż w danych katalogowych, przy czym jest to spora różnica i zawsze na korzyść użytkownika
ARON
I've got a Hemi