Forum samochodowe » Volkswagen forum » Komentarze do: Volkswagen Golf GTI-R - premiera we...
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Komentarze do: Volkswagen Golf GTI-R - premiera we...

Autor Wiadomość
V10.pl

Post2009-03-16, 08:39      Komentarze do: Volkswagen Golf GTI-R - premiera we... Odpowiedz z cytatem

Reklamy
Toolbox

Post2009-03-16, 08:40      Komentarze do: Volkswagen Golf GTI-R - premiera we... Odpowiedz z cytatem
Panowie redaktorzy - to wszystki juz wiadomo od 2 miesięcy, projekt był przedstawiony jako Golf VI R20T i Scirocco R. Z tym, że Golf ma 4Motion z Haldexem 4 generacji a Scirocco tylko FWD. Oba mają silnik 2,0 TFSI o mocy 270 KM i przekładnie DSG o 6 biegach.

Prix

Post2009-03-16, 20:50      Komentarze do: Volkswagen Golf GTI-R - premiera we... Odpowiedz z cytatem
Zgadza się. Wyciągają tematy z kapelusza jak już ludzie dawno czekają na ich pokazanie. GTI-R to tylko nazwa wewnętrzna VW, a oficjalnie R20T. Z silnika v6 zrezygnowali z powodu wagi i ekologii.
Przez to, że zastosowali 2litrowy silnik + 4MOTION to mogą spokojnie konkurować z Focusem, Meganem, Mazdą 3. Konkurować nie tak do końca - mają przedni napęd i tym głównie tracą do Golfa.

ja21

Post2009-03-16, 23:25      Komentarze do: Volkswagen Golf GTI-R - premiera we... Odpowiedz z cytatem
W pierwszych dwóch postach jest napisana cała prawda. Począwszy od tego że to model R20T, również jeżeli chodzi o konkurencje a w sumie jej brak bo napęd na cztery koła góruje nad przednio napędówkami, a wspomniana konkurencja to tzw. mistrzowie prostej a Golf to auto, którym można poszaleć na ulicy i na torze, czy to przy mokrej czy suchej nawierzchni - on zawsze będzie się dobrze trzymał drogi - nie wspominając już o skrzyni DSG...

Toolbox

Post2009-04-08, 06:34      Komentarze do: Volkswagen Golf GTI-R - premiera we... Odpowiedz z cytatem
Na pweno wiadomo, że nie będzie się nazywał GTI-R bo Nissana złozył juz protest (miał kiedyś Sunny GTI-R taką rajdową bestię z napędem na 4 kola) zatem prawdopodobne że będzie jednak R20 (po R32 który miał 3,2 litra pojemności)

ja21

Post2009-04-08, 22:38      Komentarze do: Volkswagen Golf GTI-R - premiera we... Odpowiedz z cytatem
Uf no to dobrze, bo myślałem że to jest żart z tym GTI-R, coś kojarzyłem że Nissan miał podobny model, ale widzę że kolega odrobił zadanie domowe Smile Nazwa R20 będzie jak najbardziej dobra, poprzednia R32 również była dobra, ale teraz cała nazwa brzmi R20T, chociaż już pojawiło się wiele wersji, m.in GTI-R. Już nie mogę się doczekać tego auta... Smile konkurencja wysiada... czuje zapach gumy... Smile

Forum samochodowe » Volkswagen forum » Komentarze do: Volkswagen Golf GTI-R - premiera we...
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: