Forum samochodowe » Volkswagen forum » Komentarze do: Volkswagen Jetta 2010 - wersja...
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Komentarze do: Volkswagen Jetta 2010 - wersja...

Autor Wiadomość
V10.pl

Post2010-10-28, 19:09      Komentarze do: Volkswagen Jetta 2010 - wersja... Odpowiedz z cytatem

Reklamy
Prix

Post2010-10-28, 19:09      Komentarze do: Volkswagen Jetta 2010 - wersja... Odpowiedz z cytatem
Podstawowa różnica pomiędzy wersją US i EU to inne, lepsze zawieszenie auta. Wielowahaczowe na Europę. Dodatkowo zapewne i jakość materiałów, i dostępność nowoczesnych systemów będzie u nas bogatsze.

Toolbox

Post2010-10-30, 07:07      Komentarze do: Volkswagen Jetta 2010 - wersja... Odpowiedz z cytatem
Wygląda naprawdę świetnie i obawiam się że może zagrozić pozycji Passata na wielu europejskich rynkach. Chyba że niemcy skalkulują odpowiednio wysoką cenę na Jettę. Jeśli postąpią tak jak z Golfem VI to ludzie kupią Jettę zamiast Passata

ARON I've got a Hemi
Wyłącz światła - włącz myślenie! (www.dadrl.pl)

Post2010-11-01, 22:38      Komentarze do: Volkswagen Jetta 2010 - wersja... Odpowiedz z cytatem
Prix napisał:
Podstawowa różnica pomiędzy wersją US i EU to inne, lepsze zawieszenie auta. Wielowahaczowe na Europę. Dodatkowo zapewne i jakość materiałów, i dostępność nowoczesnych systemów będzie u nas bogatsze.
G... prawda! Pomyśl racjonalnie, czy VW opłacałoby się wywalać dodatkową kasę na dwa rodzaje materiałów zwłaszcza w takich durnowatych dla motoryzacji czasach? Pojechałeś drogi forumowiczu po stereotypach - US Jetta ma raptem inne światła, czy mocniejsze silniki (mogę przystać na bardziej komfortowe nastawy zawieszenia), a już na 100% lepsze wyposażenie niż te biedoty u nas. W Stanach jak nie oferujesz w aucie nic ciekawego, to możesz się pożegnać ze sprzedażą...

Toolbox

Post2010-11-02, 07:00      Komentarze do: Volkswagen Jetta 2010 - wersja... Odpowiedz z cytatem
Zanim coś napiszesz proszę sprawdź Wink Jetta na rynek USA np. nie ma klimatronika, ma inne hamulce i zawieszenie - nie bardziej komfortowe tylko słabsze i, proste skrzynie biegów (automat jeszcze sprzed 10 lat), inne matreriały wykończniowe (deska, boczki, plastiki). Wyposażenie poza większą ilością uchwytów na kubki jest uboższe. Widziałem taką Jettę prosto ze stanów i jakość wnętrza jest bardziej jak w Hondzie Civic z lat 2000-2005 niż w europejskich samochodach

ARON I've got a Hemi
Wyłącz światła - włącz myślenie! (www.dadrl.pl)

Post2010-11-02, 23:34      Komentarze do: Volkswagen Jetta 2010 - wersja... Odpowiedz z cytatem
Aż mi ciężko uwierzyć z tego, co piszesz Toolbox, że chce się Niemcom podwójnie rzeczy robić na rynek amerykański, zaś inne nastawy zawieszenia to mnie raczej nie zdziwią (a później wielkie oczy, że kryzys mają w motoryzacji). Zaskakujący jest ten fakt tym bardziej, że już nawet same auta amerykańskie w specyfikacji nawet na EU praktycznie nie różnią się od swoich amerykańskich odpowiedników. Jeszcze bardziej zaskakujei mnie fakt wyposażenia - Amerykanie pakują do aut wszystko praktycznie w standardzie, a jak czytam, Niemcy dalej zdzierają za każdą pierdołę - nic się tutaj nie zmienia od co najmniej 10 lat, wstyd VW!

Forum samochodowe » Volkswagen forum » Komentarze do: Volkswagen Jetta 2010 - wersja...
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: