Forum samochodowe » Volkswagen forum » Komentarze do: Volkswagen New Beetle (2012) - retro...
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Komentarze do: Volkswagen New Beetle (2012) - retro...

Autor Wiadomość
V10.pl

Post2010-10-06, 16:59      Komentarze do: Volkswagen New Beetle (2012) - retro... Odpowiedz z cytatem

Reklamy
Prix

Post2010-10-06, 16:59      Komentarze do: Volkswagen New Beetle (2012) - retro... Odpowiedz z cytatem
Sporo już wizualizacji ostatnio pojawiało się, ale takiej tak do końca nie przewidzieli. Nie zatracił stylu oryginału, nawet ponownie wraca do wyglądu pierwowzoru.

Toolbox

Post2010-10-13, 05:29      Komentarze do: Volkswagen New Beetle (2012) - retro... Odpowiedz z cytatem
Trochę mnie zaskoczyli, myślałe że raczej jak Mini pójdą w stronę nowczesnej interpretacji i wyjdzie coś w techno stylu Wink a tu mamy praktycznie pierwowzór w pełnej krasie. Ale może to i dobrze, puryści powinni być zadowoleni

ARON I've got a Hemi
Wyłącz światła - włącz myślenie! (www.dadrl.pl)

Post2010-10-13, 20:05      Komentarze do: Volkswagen New Beetle (2012) - retro... Odpowiedz z cytatem
W przypadku garbusa nie może być mowy o innym stylu niż retro, bo to się nie przyjmie - w Mini przekombinowali i to auto coraz bardziej oddala się od swego pierwowzoru... Ten nowy New Beetle podoba mi się jeszcze bardziej, niż obecny - widać, że wzorowali się na gorąco przyjętym koncepcie VW Ragster i po raz kolejny mierzą bardziej w USA, czy Meksyk, niż EU - decydującym czynnikiem będzie u nas cena, gdyż obecny garbus się nie sprzedawał ze względu na początkowo absurdalną cenę!

CRISTOBAL

Miasto: Wrocław

Post2010-10-23, 20:50      Komentarze do: Volkswagen New Beetle (2012) - retro... Odpowiedz z cytatem
A mnie ten przyszły wcale się nie podoba. Krzyżówka VW z Porsche. Obecny jest o wiele ładniejszy. Ciekawe czy VW znowu nie przegnie z ceną. Przedmówca pisał, że z Mini przekombinowano. Może. Ale wyniki sprzedaży Mini są duuużo wyższe niż modelu New Beetle a szkoda.

ARON I've got a Hemi

Post2010-10-23, 22:54      Komentarze do: Volkswagen New Beetle (2012) - retro... Odpowiedz z cytatem
CRISTOBAL napisał:
(...) Krzyżówka VW z Porsche.(...)
A czym był pierwotny Garbus, jak nie tanią wersją Porsche? Smile Mini było bliżej do oryginału, także pod względem zwrotności, a garbus to oryginalna skorupa na bazie Golfa, ale nawet silnika nie miała oryginalnie zrobionego...

CRISTOBAL

Post2010-10-24, 08:25      Komentarze do: Volkswagen New Beetle (2012) - retro... Odpowiedz z cytatem
A faktycznie masz teraz kupę ori silników. Np. takie same są w obecnej Corsie i Punto i Bóg wie w czym jeszcze. Sam mam NB i jestem z niego bardzo zadowolony. A że części pasują do niego od Golfa to jest to mu tylko in plus. Za Garbem każdy się ogląda w przeciwieństwi do oklepanego Golfa. Natomiast to że pierwszy Garbus był zaprojektowany przez Porsche nie oznacza że był tanią wersją aut spod m-ki Porsche. Idąc Twoim tokiem rozumowania to Łada Samara też była tańszą wersją Porsche bo miała silnik projektowany właśnie przez tą firmę...

ARON I've got a Hemi

Post2010-10-24, 09:07      Komentarze do: Volkswagen New Beetle (2012) - retro... Odpowiedz z cytatem
CRISTOBAL, trochę dystansu do czytanego tekstu, bo nie załapałeś żartu w moim tekście i niepotrzebnie Ci ciśnienie skacze - chill out! Nie obchodzi mnie, czy Garbi miał flaki od innych VW, czy nie bo to nie moje auto, aczkolwiek oryginalności nie można mu zaprzeczyć - niestety w USA, gdzie głównie mierzył zbytnio się nie przyjął (cena?), a w EU chyba jeszcze gorzej, mimo, że w tym samym okresie pojawił się PT Cruiser i od razu stał się hitem po dwóch stronach Atlantyku. Tak, pewnie, że wolę Garby, bo to inny świat w porównaniu ze zblazowanymi Golfami!

CRISTOBAL

Post2010-10-24, 09:20      Komentarze do: Volkswagen New Beetle (2012) - retro... Odpowiedz z cytatem
Aron, spoko ciśnienie w normie Smile Faktem jest że VW z ceną Beetla przegiął i to sporo. A wracając do jego nowego wcielenia to jakoś mi się mniej podoba od obecnego.

Forum samochodowe » Volkswagen forum » Komentarze do: Volkswagen New Beetle (2012) - retro...
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: