Forum samochodowe » Volkswagen forum » Komentarze do: Volkswagen Passat CC z 7-stopniową...
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Komentarze do: Volkswagen Passat CC z 7-stopniową...

Autor Wiadomość
V10.pl

Post2009-02-02, 23:50      Komentarze do: Volkswagen Passat CC z 7-stopniową... Odpowiedz z cytatem

Reklamy
Prix

Post2009-02-02, 23:50      Komentarze do: Volkswagen Passat CC z 7-stopniową... Odpowiedz z cytatem
Zastanawiałem się nad różnicą i sensem 6 i 7 DSG i takie coś znalazłem
...efektywną 7-biegową skrzynię z podwójnym sprzęgłem DSG®. Jest to pierwsza skrzynia z podwójnym suchym sprzęgłem co zmniejszyło także jego masę .Sprzęgło to może mieć zastosowanie w silnikach o maksymalnym momencie obrotowym do 250 Nm. W porównaniu do 6-biegowej skrzyni z podwójnym sprzęgłem DSG® (pracuje w kąpieli olejowej i do 350 Nm) polepszono jej sprawność co pozwala na znaczne obniżenie zużycia paliwa i emisji spalin.

Toolbox

Post2009-02-03, 14:30      Komentarze do: Volkswagen Passat CC z 7-stopniową... Odpowiedz z cytatem
Ciekaw jestem, czy w trakcie jazdy też odczuwa się jakąś różnicę - więcej biegów to częstsze zmiany zatem może działać łagodniej? Mniejsze zużycie paliwa i emisja spalin to oczywista oczywistość. Ta skrzynia też debiutuje w nowym Golfie GTI. Nie wydaje mie się żeby kupowanie Passata CC z manualem teraz miało jakiś sens w końcu to auto lifestylowe i komfortowe więc nowoczesny DSG jest jak ulał!

Forum samochodowe » Volkswagen forum » Komentarze do: Volkswagen Passat CC z 7-stopniową...
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: