Forum samochodowe » Volkswagen forum » Komentarze do: Volkswagen Polo otrzymuje tytuł 'Car...
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Komentarze do: Volkswagen Polo otrzymuje tytuł 'Car...

Autor Wiadomość
V10.pl

Post2009-11-30, 22:55      Komentarze do: Volkswagen Polo otrzymuje tytuł 'Car... Odpowiedz z cytatem

Reklamy
ja21

Post2009-11-30, 22:55      Komentarze do: Volkswagen Polo otrzymuje tytuł 'Car... Odpowiedz z cytatem
No i pięknie, VW zasłużył sobie na ta nagrodę. Reszta praktycznie bez szans szczególnie faworyzowana IQ. Polo samochodem roku!

Prix

Post2009-12-01, 22:26      Komentarze do: Volkswagen Polo otrzymuje tytuł 'Car... Odpowiedz z cytatem
Może i Astra była faworytem dla wielu, ale Polo też niczego sobie. Doże znaczenie przy werdykcie miały pewnie silniki. Oba 1,2 są bardzo dobrymi jednostkami. Materiały, wykończenie. Jak się to pozbiera to wyjdzie końcowy efekt.

ARON I've got a Hemi
Wyłącz światła - włącz myślenie! (www.dadrl.pl)

Post2009-12-02, 22:28      Komentarze do: Volkswagen Polo otrzymuje tytuł 'Car... Odpowiedz z cytatem
Ciekawa zależność, że w tym konkursie startują zróżnicowane zazwyczaj auta, a laur zdobywają najnudniejsze tzn. te większe i/lub droższe praktycznie nie mają nigdy szans... Więc po cholerę takie rożne auta tam pchają, jak zazwyczaj i tak mniejsze "wypierdki" wygrywają?

Toolbox

Post2009-12-03, 07:38      Komentarze do: Volkswagen Polo otrzymuje tytuł 'Car... Odpowiedz z cytatem
Nie sztuka zrobić porządne auto za 200-300 tys zł ale sztuka zrobić małe a dobre za 40-60 tys. Polo ma najlepsze wyniki w testach zderzeniowych w swojej klasie a co ważniejsze przebija nawet część kompaktów. To też się liczy

ARON I've got a Hemi

Post2009-12-03, 23:00      Komentarze do: Volkswagen Polo otrzymuje tytuł 'Car... Odpowiedz z cytatem
Tu nie chodzi o "sztukę tworzenia aut" czy nawet cenę pojazdu (VW i tak za drogo sobie swoją markę ceni), tylko dziwną zależność, że na 99% małe mieszczuchy wygrywają (od jakiegoś czasu - całe szczęście ta Insignia trochę zaburzyła schemat), a duże to nawet mało kiedy do dogrywki docierają. Ogólnie jak dla mnie to zbyt "monotonny", czy stronniczy (w sensie segmentu pojazdów) ten konkurs się zrobił... Kiedy spojrzę np. na amerykańską edycję, to tam znacznie ciekawszy jest zakres finalistów (i to nie tylko regionalnych)!

Toolbox

Post2009-12-17, 06:47      Komentarze do: Volkswagen Polo otrzymuje tytuł 'Car... Odpowiedz z cytatem
ARON może masz troche racji, ale skoro już tylko małe auta wygrywają w więkąszści COTY to wolę już Polo niż Pandę czy 500 ;-D

ja21

Post2009-12-17, 21:52      Komentarze do: Volkswagen Polo otrzymuje tytuł 'Car... Odpowiedz z cytatem
Ja i tak twierdzę że Polo to był najlepszy wybór z możliwych, mieli wybrać iQ?

ARON I've got a Hemi

Post2009-12-18, 21:10      Komentarze do: Volkswagen Polo otrzymuje tytuł 'Car... Odpowiedz z cytatem
@Toolbox: ja i tak wolałbym 500tke, bo przynajmniej ma to COŚ w sobie, co niektórzy nazywają duszą, ale dwa razy nie można... Polo (VW) dla mnie za twarde i trochę nudne, ale już lepsze to niż przekombinowanie stylistyczne!

Forum samochodowe » Volkswagen forum » Komentarze do: Volkswagen Polo otrzymuje tytuł 'Car...
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: