Forum samochodowe » Volkswagen forum » Komentarze do: Volkswagen Scirocco R - video z...
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Komentarze do: Volkswagen Scirocco R - video z...

Autor Wiadomość
V10.pl

Post2009-06-07, 19:18      Komentarze do: Volkswagen Scirocco R - video z... Odpowiedz z cytatem

Reklamy
Prix

Post2009-06-07, 19:18      Komentarze do: Volkswagen Scirocco R - video z... Odpowiedz z cytatem
Ta wersja Scirocco to już bez dyskusji rasowe coupe. Z takim silnikiem i skrzynią DSG będzie wręcz bezkonkurencyjny w swojej klasie. Znając życie to wkrótce pojawią się firmy, które będą chciały go jeszcze podrasować. Silnik z tego co można poczytać na necie ma jeszcze rezerwy mocy. Choć komu to potrzebne. Podstawowa wersja R jest w zupełności wystarczająca.

Toolbox

Post2009-06-08, 06:54      Komentarze do: Volkswagen Scirocco R - video z... Odpowiedz z cytatem
Super że wreszcie jest konkurencja dla Megane RS (250 KM) ale czytałem na jednym z niemieckich portali, że VW planuje wypuścić jeszcze bardziej ekstremalną limitowaną serię Scirocco R z silnikiem podkręconym do 280-290 KM jako swoistą reklamę dla sportowych osiągnięć Scirocco CNG w wyścigach długodystansowych

ja21

Post2009-06-08, 21:45      Komentarze do: Volkswagen Scirocco R - video z... Odpowiedz z cytatem
Ja wyczytałem na jakimś portalu że VW planują jednostkę o mocy 390KM, chociaż to raczej niemożliwe. Z drugiej strony dlaczego nie? Skoro VW chce aby model Sirocco zdetronizował konkurencję to mogli by się o to pokusić. A pracę przy tym modelu cały czas trwają, szczególnie nad wspomnianym przez Toolboxa Sirocco CNG.

Toolbox

Post2009-06-09, 06:18      Komentarze do: Volkswagen Scirocco R - video z... Odpowiedz z cytatem
Dzisiaj wyczytałem, że do produkcji wchodzi volswagen Blue Sport! na bazie Audi TT i Scirocco. Napęd na tył, silnik centralnie - mmmmm .... prawdziwy roadster!

ja21

Post2009-06-09, 18:46      Komentarze do: Volkswagen Scirocco R - video z... Odpowiedz z cytatem
Tak VW chyba w 2010 roku wypuści ten model do seryjnej produkcji. Zapowiada się naprawdę imponująco. Super wygląd, typowo sportowy. Widać że kontynuują tradycję, po iście pięknym Sirocco i Passacie CC, kolejny piękny VW nam się szykuje.

Forum samochodowe » Volkswagen forum » Komentarze do: Volkswagen Scirocco R - video z...
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: