2010-01-11, 17:04 ktokolwiek mi pomoze dzieki serdeczne
WITAM SERDECZNIE mam pytanie
wtryski w reno clio 2001 rok 1.5 dci 150000tys przebiegu wymienia sie wszystkie czy tylko te które są posadzone co mi radzicie czy ktoś mial podobny problem to juz moja druga awaria auta spowodowana wtryskami nadmienię iż tankuje ON VERWA czy DYNAMIC gdzie szukać ratunku odpiszcie proszę gdyż bez auta nie mogę funkcjonować
caly czas pali sie kontrolka swiec zeby go rano odpalic masakra swiece sprawdzane sprawne zapowietrzone przewody paliwowe pecherzyki powietrza, przy wyprzedzaniu zapala sie kontrolka stop, i pompa wodna na kompie wykazalo ze slabe cisnienie w wtryskiwaczach 1,3,4 i nie wiem czy wymieniac wsystkie ajak tak to gdzie najlepiej je nabyc czy warto je dac do renowacji cena takiego zabiegu wacha sie w granicach 400---600 zl od sztuki a sprawdzenie jednej sztuki wtrysku czy nieleje 50 zl nie wiem czy te ceny sa realne wiec podpowiedzcie mi co robic i gdzie sie udac dzieki serdeczne[/list]
Reklamy
lukas86bb
Miasto: Bielsko-Biała
2010-01-11, 23:51 ktokolwiek mi pomoze dzieki serdeczne
Niestety takie to już te nowe diesle są, ale jeżeli po wymianie wtrysków padły dość szybko ponownie, to warto przyjrzeć się pompie wysokiego ciśnienia, czy przypadkiem nie sypie się robiąc opiłki i zabija wtryski. Natomiast co do regeneracji to już loteria robiłem kilka dci renault tdci fordów i z doświadczenia wiem że nie ma reguły jeżeli chodzi o regeneracje raz chodzą 3 miesiące a inne do dziś (3-4 lata), jedno jest pewne, nowy to nowy. Niestety w twojej okolicy nie znam nikogo dobrego w tym temacie.
2010-02-07, 17:03 ktokolwiek mi pomoze dzieki serdeczne
skoro już ci padły 3 wtryski to masz tylko jedno wyjście. musisz wymienić wszystkie wtryski oraz pompe wtryskową( na giełdzie w słomczynie za używane zapłącisz około 2500 z oryginalne nowe około 6000zł) i przedewszystkim najważniejsze to wyczyścić cały układ paliwowy z opiłków ponieważ to one są przyczyną awarii i sama wymiana wtrysku pomoże ale tylko na chwile
2010-02-07, 17:07 ktokolwiek mi pomoze dzieki serdeczne
Jeżeli chodzi o paliwo verwo to ona na bank spowodowałą zatarcie się pompy a to spowodowało opiłki w układzie paliwowym. Odradzam to paliwo ponieważ jest przereklamowane