Forum samochodowe » Renault forum » Laguna II 1.9dci nie chce zapalić
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Laguna II 1.9dci nie chce zapalić

Autor Wiadomość
suja

Post2010-12-04, 10:00      Laguna II 1.9dci nie chce zapalić Odpowiedz z cytatem
Od 3 miesięcy jestem właścicielem Laguny 1.9 DCI 120KM. rok prod. 2002/2003. Do soboty ubiegłego tygodnia wszystko było ok. zapalał za pierwszym zakręceniem. Rano przejechałem około 20km. pozałatwiałem sprawy w firmie
wsiadłem i jadę do domu
(około 500m) uspać syna(tylko ja potrafię robić to w dzień) i zjeść drugie śniadanie. Po wszystkim trzeba jechać do pracy próbuję zapalić a tu nic. Kręci dobrze kontrolki się dziwne nie zapalają ale zapalić ni cholery.
Znajomi mechanicy ściągnęli mnie na warsztat, sprawdzili i pompa nie podaje paliwa dlaczego nie wiadomo. Podłączyli pod komputer pokazało błąd na czujniku położenia wału. Czujnik wymieniony nadal ten sam błąd tylko jeszcze doszły wszystkie świece żarowe.
Dzisiaj jeszcze nie byłem u chłopaków i nie wiem co dalej ale może ktoś z Was może coś podpowiedzieć?
Z góry dziękuję.

Reklamy
suja

Post2010-12-05, 14:50      Laguna II 1.9dci nie chce zapalić Odpowiedz z cytatem
Widzę że nikt z kolegów nie jest w stanie mi pomóc.
Na chwilę obecną: czujnik położenia wałka rozrządu wymieniony i nadal LALA stoi. Jutro ostatnia szansa, mają zajrzeć do rozrządu i zobaczyć czy się nie przestawił (chociaż nie za bardzo w to wierzę).
Ale jak nie to co? Może ktoś z Was miał podobny problem?

nokia666

Post2013-01-22, 21:33      Laguna II 1.9dci nie chce zapalić Odpowiedz z cytatem
witam kolego i i co udało Ci się zdiagnozować problem z Twoim autem? Bo mam podobny problem tylko z 1,5dci Kangoo.

suja

Post2013-01-23, 09:15      Laguna II 1.9dci nie chce zapalić Odpowiedz z cytatem
Mysz w rozrządzie, ścięty klin w kole, przestawiony rozrząd, głowica do planowania, i tylko jeden zawór do wymiany, cała naprawa z częściami około 1100zł.

nokia666

Post2013-01-29, 17:43      Laguna II 1.9dci nie chce zapalić Odpowiedz z cytatem
U mnie okazało się, że mam wszystkie wtryski do zrobienia koszt 650zł za sztukę w każdym do wymiany zawór i głowiczka, no i czyszczenie. Podobno zamulone masakrycznie, jak by ktoś jeździł na BIO paliwie a z tego co czytałem to nie jest dobre dla tych silników. na szczęście nie było opiłków z pompy co też podobno jest częste.

Forum samochodowe » Renault forum » Laguna II 1.9dci nie chce zapalić
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: