Forum samochodowe » Renault forum » Laguna - problem ze sprzęgłem
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Laguna - problem ze sprzęgłem

Autor Wiadomość
matek2322

Post2008-10-24, 18:25      Laguna - problem ze sprzęgłem Odpowiedz z cytatem
witam.posiadam rl.2.2 dti rok produkci 97.mam problrm taki iz pedal z sprzegla opadl to znaczy jest przy podlodze i nie odbija spowrotem.sprawdzilem stan plynu i jest na max.szukajac innych przyczyn postanowilem odpowietrzyc uklad ale nie moge znalesc odpowietrznika.gdy szukalem go po przewodzie dotarlem do liczników i je zdemontowalewm co sie okazalo ze pod licznikiem jest jeszcze jakijs zbiorniczek?napelnilem go płynem.ale nadal nie moge znalezc odpowietrznika?niech mi ktos pomoże.jak to mam odpowietrzyc lub gdzie sie znajduje odpowietrznik ze zprzegła.mam hydruliczne to sprzegło.prosze o szybka pomoc samochód sti mi juz 4 dzien.pozdrawiam matek2322

Reklamy
matek2322

Post2008-10-27, 10:46      Laguna - problem ze sprzęgłem Odpowiedz z cytatem
witam ponownie.wracajac do tematu wczesniejszego.po staraniach i próbach doszedlem do wniosku iz silownik przy sprzegle który ma za zadanie dociskac sie roszczelnil i on zapowietrza mi instalacje.mam pytanie ile takie cos moze kosztowac i gdzie najlepiej dac to zrobic?jestem z rybnika kolo żor.pomocy.a zeby tego bylo mało to zauwazyłem iz z pąpy paliwowej zaczyna cieknac.ile taka przyjemnosc kosztyje?slyszalem ze lepiej dac ja uszczelnic niz kupic nowa?czy to prawda.prosze o odpowiedz.dziekuje matek 2322

scenic

Post2008-10-27, 11:39      Laguna - problem ze sprzęgłem Odpowiedz z cytatem
(silownik przy sprzegle który ma za zadanie dociskac sie roszczelnil i on zapowietrza mi instalacje)

-jaką instalację ?
-jak siłownik leje uszczelnić dolać płyn i powinno być ok.
-cena trudno określić, ale można się dogadać zanim zacznie robić lub samemu, zależy w którym miejscu.

matek2322

Post2008-10-28, 11:33      Laguna - problem ze sprzęgłem Odpowiedz z cytatem
witaj.wkoncu ktos mi odposal.jest to silownik który zna jduje sie tuz przy samym sprzegle przy skzuni..po plapaniu pedalem gdy juz jest twadry i wysoko odbija slychac jakijs syk i znów jws przy podlodze.instalace no chodzi mi oprzewód który idzie ze zbiorniczka a z do sołownika i papy.szczerze to juz nie wiem sam .spróbuje posłac zdiecie bo mam to wymatowane oki.pozdrawiam matek2322.dzieki za odpowiedz.

Forum samochodowe » Renault forum » Laguna - problem ze sprzęgłem
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: