Forum samochodowe » Ogólnie o motoryzacji » Land Rover Discovery 2 wyskakiwanie przełożeń
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Land Rover Discovery 2 wyskakiwanie przełożeń

Autor Wiadomość
berez_22

Post2008-10-20, 14:33      Land Rover Discovery 2 wyskakiwanie przełożeń Odpowiedz z cytatem
Witam mam problem z Land roverem Discovery 2 2,5 td (skrzynia manual )od jakiegoś czasu podczas jazdy wyskakuje mi dźwignia przełożeń (z szosowych na terenowe.)
Zauważyłem że podczas jazdy z górki i puszczenia gazu przełożenie z szosowego wyskakuje w pozycie neutral. Miał może ktoś podobny problem bądź wie dlaczego tak sie dzieje i jakie mogą być koszty naprawy. Może być to przyczyną oleju a raczej jego braku. Dziękuje i proszę o pomoc

Reklamy
kaytek_rx4 Volkswagen
Passat

Miasto: Grudziądz

Post2008-10-24, 18:12      Land Rover Discovery 2 wyskakiwanie przełożeń Odpowiedz z cytatem
Usterka może dotyczyć samego reduktora - bez oględzin trudno tu w 100% dociekać czy samo sterowanie nim, czy on sam ma problem. Nie ma tu jednoznacznej odpowiedzi poza taką, że należy podjechać do kogoś, kto "kuma" ten sprzęt dobrze. Byle mechanik samochodowy nie będzie wiedział nawet do czego to służy.

(free4x4.pl)

berez_22

Post2008-10-25, 07:54      Land Rover Discovery 2 wyskakiwanie przełożeń Odpowiedz z cytatem
Dziekuje za odpowiedź. Pozdrawiam

Forum samochodowe » Ogólnie o motoryzacji » Land Rover Discovery 2 wyskakiwanie przełożeń
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: