Cześć,
sory za 3 lata opóźnienia w odpowiedzi

już pewnie nie tobie ale komuś może pomogę. A więc,
to co masz w bagażniku to tylko czytnik map CD (uwaga nie ma mapy polski/europy w modelach do 2000 roku - w nowszych jest na dvd), nie ma to nic wspólnego z systemem i sterownikami. Jeżeli ekran nie włącza CI się w ogóle może ktoś Ci rozkręcał kokpit żeby np. założyć lpg i sie kabel poluzował. Jeżeli na ekranie pokazują CI się dziwne poziome kreski znaczy że może być coś z akumulatorem - rozładowany, nie wyrabia. Proponuje żebyś odłączył go na chwile powinno się wszystko zresetować i raczej zadziała normalnie chociaż na chwile (miałem tak). Jeżeli masz możliwość podłącz inny akumulator żeby sprawdzić czy to on jest wadliwy. No i jeżeli nic się nie udało musisz jechać do znajomego mechanika. Nie oddawaj auta do serwisu bo mogło sie coś poluzować a powiedzą Ci ze siedzieli nad tym 5 godzin i zgarną 300 zł bez sensu.
A i chciałem się Was zapytać czy wiecie jak przerobić tą nawigacje. Bo niestety nie ma mapy na CD, a jak dzwoniłem do Lexus Katowice to powiedzieli że da się to zrobić ale trzeba wyłożyć 4-5 tys. więc to też bez sensu... Na internecie znalazłem coś takiego
-> http://www.soarer.tv/LS400/
ale szkoda bo nie mogłem znaleźć żadnej firmy w Polsce (jak na razie) która ma coś takiego na stanie i sie tym zajmuje. Wiem że to tv a nie nawigacja, ale może komuś sie przyda zamówi zamontuje i napisze czy działa

)
rozmawiałem z jakąś 'profesjonalną' firmą z allegro, która specjalizuję się w przerabianiu nawigacji, ale nie mieli jeszcze do czynienia z rocznikiem 98. Zaproponowali mi jedynie zmianę całego systemu i ekranu na jakiś inny, ale to nie przejdzie ponieważ co z tego że będzie działała nawigacja jak nie będzie można już korzystać z komputera pokładowego (oryginalnego) i oldsql'owej zmieniarki cd w schowku. Poza tym na systemie tak jak przedmówca wspominał ustawia się klimatyzacje i wszystko...
Może ktoś z was ma na to jakiś patent
pozdrawiam