witam, mam mercedesa 124 coupe rocznik 87'. jest to benzyniak 2.3 litra i zamierzam założyć gaz. jednak w związku z tym z tym że sekwencja kosztuje ponad 3000, myślę o założeniu zwykłego gazu. jeden mechanik mówi że spoko, drugi że nie. jeżeli ktoś miał podobny problem, chętnie posłucham jego rady!! z góry dziękuje
Reklamy
piro
2009-05-17, 17:20 Mercedes 124 coupe
Z tym gazem to roznie bywa jezeli chodzi o ten silnik 230 to zwykly gaz chula bez problemu zalezy jeszcze w jakim stanie masz silnik dlatego jeden mechznik mowi tak a drugi tak.Mialem mesia 230 88r. ze zwyklym gazem ze skrzynia manualna i bylo super bez problemu.
pozdrawiam
franiu
2009-05-17, 20:02 Mercedes 124 coupe
Siema.Ja mam 190 z takim samym silnikiem a w dodatku w automacie, mam zwykla instalacje gazową i smiga lepiej niz na benzynie! pozdro
mechanik arczan 84-24
Mercedes
Bmw 730 i Mercedes L609D Nissan Maxima 3.0 V6, Passat B5 2.8V6 SYNCRO ( NIE 4Motion )
nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!!!!!!!! tylko nie to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tylko nie gaz do coupe.... nie truj tego auta gazem bo mało ze go zatrujesz to jeszcze zniszczysz silnik i osprzet a dokładnie membrame pływajaca.... jeden strzał i koniec!!o obrotach czy jezdzie na benzynie mozesz zapomniec!! i zadna regulacja nie da efektu!!!jak juz cos to sprzedaj auto komus kto nie cierpi gazu tak jak mercedes!!! powiem ci tak.... ja lubie szpinak z jajkiem ale ty nie lubisz szpinaku z jajkiem i jesc nie bedziesz.... to samo ma mercedes z gazem!!! nie smakuje mu i tyle!! jak chcesz cos truc to kup sobie kanciaka albo poloneza albo stare bmw.... tam gaz smakuje lepiej niz benzyna....!! mówia ze jezdzi super na gazie.... ale o benzynie juz nie wspomna... czemu ??bo auto juz na benzynie nie da rady jezdzic!!! to sa uroki mercedesa z gazem!! jeden szczał i koniec z obrotami na benzynie i spalaniem benzyny w normie!!!!robiłem w serwisie mercedesa i wiem co mówie!!!!mercedesy nie cierpia gazu!! albo załóż diesla 3.0 tylko nie turbo bo głowice notorycznie pekaja tak samo jak w 2.5 turbo dieslu... ten sam problem!!
piro
2009-05-19, 06:55 Mercedes 124 coupe
To ze mercedes nie lubi gazu to kazdy wie a kolega powinien zostac pisarzem chlopak ma dylemat co zrobic a pan MECHANIK Z SERVISU MERCEDESA raczej chcial sie pochwalic gdzie pracowal a nie pomoc rozwiazac problem a tak na marginesie jak kolega jest tak opcykany w mercedesy to czemu nie odpowie na moje pytanie.
ja osobiscie tez nie lubie gazu w aucie ale to nie znaczy ze jak chlopak chce jezdzic" taniej"
to trzeba go straszyc
pozdrawiam
mechanik arczan 84-24
Mercedes
Bmw 730 i Mercedes L609D Nissan Maxima 3.0 V6, Passat B5 2.8V6 SYNCRO ( NIE 4Motion )
panie piro..... jakie jest to pytanie... bo w ani jednym ani w drugim poscie nie moge sie za cholere doczytac zadnego pytania.... ja nie strasze!!! to po pierwsze!!!po drugie dałem alternatywe.... albo sprzedec albo załozyc diesla a nie truc zdrowego silnika!! nie wiem czego sie czepiasz.... a jak bys sie doczytał a nie dopowiadał i koloryzował to bys wiedział ze napisałem ze ROBIŁEM-czas przeszły!!!! a teraz czas na reklame.... powadze swój warsztat!!!!! poniewaz sie nie mogłem pogodzic z chora mętalnoscia starych mechaników i szefów.... z góry wiedziałem ze cos nie bedzie chodzic a oni ze bedzie.... nie mieli racji.... a ja sie smiałem i składałem podanie o rozwiazanie umowy!!!!a teraz jestem panem samym dla siebie i pierdole wszystkich szefów... nikt mi nie wytycza przerwy ani tego kiedy moge sobie usiasc.... robie ile chce kiedy chce i jak chce... mam ochote zamykam warsztat i jade do domu albo na obiad do restauracji a nie wpierdalam bułki z pasztetem albo szynka i herbata popijam i mam na to bagatela 20min. chce to siedze nawet i godzine!!!
Do Mercedesa z wtryskiem KE-Jetronic praktycznie nie da sie zalozyc instalacji wtrysku gazu, bo nie ma czym wysterowac tego wtrysku. Swego czasu, pamietam, ze ktos w Gdansku robil taki smieszny box, ktory umozliwial wysterowanie punktu wtrysku, ale nie realizowal juz sterowania czasem (dlugoscia) wtrysku.
Pozostaje wiec instalacja z mikserem, ktorej nie polecam. Mialem ja w 2 mercedsach, pod wzgledem oszczednosci jest ok, pod wzgledem milosci do samochodu juz nie. Jezeli mimo tego sie zdecydujesz zwroc szczegolna uwage, zeby silnik nie pracowal na zbyt ubogiej mieszance - czesto niewlasciwy dobor miksera powoduje taki efekt.
piro
2009-05-20, 07:15 Mercedes 124 coupe
panie mechanik arczan skoro panska alternatywa jest wprasowanie do coupe diesla to brawo dla pana to po pierwsze. po drugie zwracam sie do pana na per i prosze mnie nie tykac!!!! a po trzecie widze ze ma pan bardzo ubogi zasob slow w swoim slowniku skoro co drugie slowo to przeklenstwo i mysle ze jak by sie pan sam nie zwolnil to zwolnili by pana bo z kultura osobista jest nie najlepiej u pana .
ps. moje pytanie jest bardzo proste czyz by problem u pana rowniez z interpretacja mozliwe dlatego kaze pan wkladac diesla do coupe.
po drugie zwracam sie do pana na per i prosze mnie nie tykac!!!!
Piro, "per pan" to sie mozesz zwracac do pana w urzedzie skarbowym albo zusie. Na forach internetowych obowiazuje forma "per ty", nie wprowadzaj nowych zasad na naszym forum.
Do tego staraj sie pisac na temat, a nie obrazac innych uzytkownikow, bo bede musial Cie pozegnac w imieniu wszystkich uzytkownikow tego forum.
nie bardzo wiem co sie tu dzieje ale po mimo iz miałem troche zły start z lewandkiem to wydaje mi sie ze stana po mojej stronie..... miło mi jezeli moje domysły sa poprawne...
piro
2009-05-21, 10:09 Mercedes 124 coupe
??
Ostatnio zmieniony przez piro dnia 2009-05-21, 10:28, w całości zmieniany 1 raz
piro
2009-05-21, 10:26 Mercedes 124 coupe
[ jezeli moje opinie na temat sa zle a przeklenstwa jakie wypisuje pan mechanik arczan sa poprawne no to nie mamy o czym rozmawiac