witam wszystkich. mam pewien problem, moja 190-tka od poczatku jak sie u mnie pojawila spisywala sie na medal wiadomo czesci eksploatacyjne, ktore wymienia sie w kazdym samochodzie co jakis czas trzeba bylo wymienic. od jakiegos czasu samochod lekko powyzej wolnych obrotow (gdy minimalnie wciskam pedal gazu) silnik wchodzi w duzy rezonans i dzwiek jego pracy nie jest zbytnio przyjemny tak jakby silnik byl mocno zjezdzony. wystepuje to bez znaczenia czy sie jezdzi czy tez doda gazu stoja np na luzie. konsultowalem cala sytuacje z mechanikami, ktorzy nie mieli co prawda czasu zajrzec, ale na ogol slyszalem albo pompa, albo wtryski jeden z nich (ostatni) slyszac oceny swoich poprzednikow zasmial sie mowiac, ze niestety to nie jest pompa ani wtryski. powiedzial natomiast, iz jest to czesc, ktora moze kosztowac okolo 1200 zl - nowa, zas jezeli sie znajdzie moze byc uzywana lub jesli ta z mojego mb jest jeszcze zdatna do naprawy to on sie tego podejmie, niestety nie chcial mi powiedziec o co dokladnie chodzi. dodam jeszcze, ze samochod jest na biezaco dbany wymieniam wszystko cokolwiek zaczyna sie dziac i jak tylko moge montuje do mietka czesci zalecane przez producenta, samochod rowniez po wszystkich wymianach filtrow itd itp.
bardzo prosze o pomoc i z gory za nia dziekuje