zamierzam sprowadzić z Niemiec auto i zastanawiam się nad C-Klasą z 2004 lub Audi A4/A6, 2003/2004, w każdym razie Diesel, min 150 KM.
Zależy mi na dużej wygodzie i w miarę niskiej awaryjności. Z forum dowiedziałem się, że Audi z większymi silnikami lubi się sypać i naprawy trochę kosztują - jak wygląda ta kwestia w C-klasie? Jakie są najczęstsze usterki i ile kosztuje ich naprawa.
Jedna z moich obaw związanych z Mercedesem to ilość miejsca dla kierowcy i pasażera z przodu (tył mnie mniej interesuje, nie zamierzam tam jeździć ). Czy waszym zdaniem tego miejsca jest wystarczająco dużo? Dodam, że aktualnie jeżdżę Vectrą B i ilość miejsca mnie zadowala.
Będę wdzięczny za Wasze komentarze i wszelkie spostrzeżenia na temat tego samochodu
Reklamy
Rysiek
2008-01-08, 10:08 Mercedes C-Klasse czy Audi?
piszesz A4 lub A6 lub C, a to rozne auta, zdecyduj sie na klase auta najpierw, bo A4 i A6 to 2 zupelnie inne bajki na przyklad
jesli kupisz A6 z serii B czyli 2004 to nie sa juz silniki awaryjne
ale jesli Vectra cie zadowala to mozesz smialo kupic A4 czy C, wystarczy ci
e-omer
2008-01-08, 14:56 Mercedes C-Klasse czy Audi?
Dzięki za odpowiedź Rysiek, ale mam do Ciebie pytanie - czy w 2004 roku były już produkowane tylko silniki Audi z serii B? Rozumiem, że mówimy jeszcze o C5, tylko z nową serią silnika a nie o C6, które chyba też zaczęto produkować w 2004 r.? Po prostu gubię się w tym wszystkim, bo na mobile.de albo autoscout.de widzę A6 2.5TDI z 2004 r. o mocy 163 KM i nie wiem, czy to już jest ta wersja nieawaryjna, czy jeszcze awaryjna.
oczywiście zdaje sobię sprawę, że dopóki nie spojrzę w papiery samochodu to nie będę wiedział, czy seria jest B, czy A, ale chciałbym mieć jakieś poczucie, że jeżeli mierzę w silnik 2.5TDI z 2004 r. to mam dużą szansę kupić solidne auto i nie tracę czasu na poszukiwania.
pozdrawiam
Rysiek
2008-01-08, 15:10 Mercedes C-Klasse czy Audi?
tak zarowno stara buda i nowa sa z 2004
stawiam ze tak w 2004 juz byly tylko B, ale wystarczyloby zadzwonic do Audi przed kupnem i w 2 minuty bedziesz pewien co do tego najlepiej u zródla zawsze