Forum samochodowe » Mercedes forum » Mercedes E290 TD - problem z mocą - proszę o pomoc!!!
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Mercedes E290 TD - problem z mocą - proszę o pomoc!!!

Autor Wiadomość
andre0891

Post2008-05-20, 18:00      Mercedes E290 TD - problem z mocą - proszę o pomoc!!! Odpowiedz z cytatem
[size=18]Witam,
nabyłem Auto z gwiazdą z 1996 r. z motorem 2.9 TD kombi i mam problem a mianowicie traci moc i dochodzi jedynie do 3tyś obr. Dowiedziałem się że na 90% mam uszkodzony przepływomierz więc nabyłem nowy i nie mam w sumie żadnej poprawy, musze wyłączyć motor i uruchomić go ponownie i to nie zawsze działa. Zastanawiam sie czy nie zresetować komputera bo być może jest błąd zapisany stad brak wchodzenia na obroty-
to jedna sprawa a druga czy można dobrać się do zaworu EGR- słyszałem że po zaślepieniu go jakoś blachą poprawiają się właściwości trakcyjne Question
potrzebuję pomocy gdyż zaczęło mnie to przerastać-
pozdrawiam wszystkich odwiedzających forum

Reklamy
lewandek Mercedes-Benz
W126 420SE

Miasto: Gorzów Wlkp.

Post2008-05-20, 22:15      Mercedes E290 TD - problem z mocą - proszę o pomoc!!! Odpowiedz z cytatem
2,9 TD ma chyba intercooler? Warto sprawdzic szczelnosc przewodow powietrznych. Zatykanie EGR nie zmieni parametrow trakcyjnych, co najwyzej osiagi silnika.

gelo72

Post2008-05-23, 21:25      Mercedes E290 TD - problem z mocą - proszę o pomoc!!! Odpowiedz z cytatem
masz zepsuty zawór doładowacia turbiny czarny (prdukt USA)jedna wtyczka +przewód powietrzny a zdrugiej strony dwa przewody powietrzne numer orginał jak dobrze aco sie tyczy zaworu egr to jak powiedział lewandek nie ma żadnego wpływu na trakcje jedynie na ekologie Very Happy

bronski1

Post2008-05-26, 10:42      Mercedes E290 TD - problem z mocą - proszę o pomoc!!! Odpowiedz z cytatem
witam oprucz sprawdzenia szczelności przewodów doprowadzających powietrze proponowałbym sprawdzenie wszystkich połączeń przewodów z podciśnieniem to napewno powoże powodzenia

Forum samochodowe » Mercedes forum » Mercedes E290 TD - problem z mocą - proszę o pomoc!!!
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: