witam od niedawna mam s klasę 320 CDI, jestem zaniepokojony bo słyszałem że częsty problemem jest awaria pompki AIRMATIC. Czy może mi ktoś powiedzieć jak najlkepiej o nią zadbać by uniknąć zepsucia
witam od niedawna bo od trzech tygodni jestem posiadacze s 320 cdi. rok 2000 Czy może mi ktos powiedzieć na co należy zwrócić uwagę podczas eksploatacji. czy są problemy z tymi autami jeśli tak to proszę o info.
witam . w mojej s 320 cdi rok 2000 po odpaleniu silnika ponownie na ok. 20 może 40 sekund odpala się kontrolka świec zarowych która informuje mnie że znowu grzeja. jest to tylko gdy odpalam go rano lub po długim przestoju. Czy to normalne ? Prosze o pomoc
Po pierwsze nie pisz osobnego postu do kazdego problemu/pytania odnosnie Twojego auta. Bo to bez sensu. Wystarczy napisac jeden post i zawrzec wszystkie watpliwosci.
Nie wiem jak czesto siada Airmatic - ale raczej specjalnie o niego nie zadbasz. W220 maja dosc wrazliwa elektronike, silnik 3,2 CDI jest calkiem ok, problemy zaczynaja sie przy koniecznosci wymiany swiecy zarowej - ktora niestety czesto konczy sie zdejmowaniem glowicy.
krzysztoff
2007-06-04, 21:19 Mercedes S 320 cdi
witam. ok postaram się wszystkie zapytania umieszczać w jednym poście. Dziękuje za info nie rozumiem tylko dlaczego problem zaczyna sie przy wymianie świec ? przecież to robi servis ??
jakub1
2008-08-12, 19:07 Mercedes S 320 cdi
witam mam pytanie kolega kupil a raczej sprowadzil mesia bodajze to jest S i ma problem pojawia mu sie komunikat na wyswietlaczu TAIL LAMP R a wszystko dziala jak mial oprogramowanie niemieckie mial to samo ale z kierunkowskazem prawym przednim pojechal do serwisu zmienili jezyk oprogramowania i pojawil sie problem teraz z tym czy nie wiecie moze o co chodzi?? dzieki za pomoc z gory
to wiem ze o prawa ylna lampe ale co jest nie tak lampa dziala wsteczny kierunek pozycja i stop działaja wiec niewiemy co jest nie tak czy to moze komputer pokladowy sie pitoli??