Witam. Mam problem z pojawiającym się błędem EPC, którego przyczyny nie można w jednoznaczny sposób stwierdzić. Problem jest o tyle trudny, że ów błąd pojawia się rzadko (raz na tydzień, dwa i trwa 1,2 dni). Uaktywnia się nagle niezależnie od czasu, rodzaju eksploatacji i zanika w podobny sposób

. Po podłączeniu testera ukazuje się wada paliwowego zaworu bezpieczeństwa (zderzeniowego), który wymieniłem na nowy, w 100% sprawny. Po wnikliwszej analizie doszedłem do wniosku, że w przewodzie elektrycznym, zasilającym zawór występuje w trakcie trwania usterki spadek napięcia do 10 - 10,5V. Z tego co mi powiedziano w serwisie napięcie to nie powinno być niższe od ~11V. Czy możliwe jest zatem, że problem tkwi w module silnikowym (sterowniku), z którego zasilany jest tenże zawór? Czy przeładowanie oprogramowania sterownika może pomóc usunąć przyczynę usterki?? Może ktoś z Was spotkał się z takim zjawiskiem... Jeżeli tak, to byłbym niezmiernie wdzięczny za pomocne sugestie w zwalczeniu problemu.
To jest moja premiera na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość ;-P , pozdro.
Opis: |
|
Rozmiar: |
1.71 KB |
Odsłon: |
6225 raz(y) |

|