Ta strona wykorzystuje "pliki cookie" zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji o celu ich wykorzystania i możliwości zmiany ustawień cookie znajdziesz w naszej Polityce prywatnościNie pokazuj
Miss Polonia 2006, Marzena Cieślik w dniu 09.11.br., podczas uroczystości przekazania głównej nagrody w konkursie Miss Polonia 2006, otrzymała samochód marki SEAT Altea. Zwyciężczyni konkursu, ciemnowłosa, 24-letnia Marzena Cieślik, już podczas wręczenia nagrody zachwyciła się stylizacją SEAT-a Altea. Zaraz po ceremonii czerwony SEAT odjechał wraz z nowa właścicielką na pierwsza przejażdżkę.
Miss Polonia nie oszczędzała pochwał SEAT-owi. "Alteą jeździ się bardzo wygodnie, dynamicznie i pewnie. SEAT daje poczucie bezpieczeństwa i wysokiej jakości. Poza tym, Altea jest po prostu piękna! Nic dziwnego, że właśnie SEAT-a Altea wybrano Najpiękniejszym Samochodem Świata".
Miano "Najpiękniejszego Samochodu Świata" SEAT Altea otrzymał podczas dorocznego konkursu odbywającego się w Mediolanie. Międzynarodowe jury złożone z profesjonalnych projektantów, historyków sztuki i dziennikarzy motoryzacyjnych dokonało wyboru spośród 60 modeli 30 różnych marek.
SEAT Altea to także najbezpieczniejsze auto w swojej klasie. Według EuroNCAP " wyspecjalizowanej organizacji zajmującej się badaniem bezpieczeństwa pojazdów " SEAT Altea to najbezpieczniejszy samochód w swojej klasie bardzo wysoko oceniony pod względem ochrony pasażerów i kierowcy, ochrony dzieci a także ochrony pieszych.
Z raportu wynika, iż SEAT Altea to najbardziej niezawodne auto spośród przebadanych w kategorii aut 3-letnich 130 modeli różnych marek. Dane do całego raportu zostały opracowane na podstawie niemal 3 mln przebadanych aut.
SEAT Altea otwiera listę z wynikiem 0,5%. Oznacza to, iż zaledwie taki odsetek wszystkich przebadanych aut tego modelu posiadał usterki, podczas gdy zamykający listę na pozycji 130. model Kia Carnival charakteryzuje się awaryjnością na poziomie 15,9%.
Organizacja DEKRA (Niemieckie Stowarzyszenie Nadzoru Technicznego Samochodów), zajmująca się m.in. badaniami technicznymi samochodów, działa od 82 lat i posiada swoje oddziały w 27 państwach, w tym w Polsce. Raport dotyczący awaryjności powstaje na podstawie wyników okresowych badań technicznych pojazdów.
seat altea 1.jpg
Opis:
Rozmiar:
202.78 KB
Odsłon:
7188 raz(y)
BDomanski
Nissan
Almera Tino
Miasto: Warszawa
2007-04-27, 18:11 Miss Polonia i SEAT Altea
Panowie mam pytanko.
Czy ktoś z Was może posiada tego Seacika??
Właśnie się przymierzam do zmiany samochodu i jednym z kilku jest Altea. Czy możecie coś więcej napisać co sądzicie o Seacie Altea 1.9 TDI, bądź 2.0 TDI tylko nie wiem czy już wsadzają te silniki do nich.
Pozdro
Rysiek
2007-04-27, 21:08 Miss Polonia i SEAT Altea
wsadzaja jasne, o silniczku mozemy pogadac, a autko to musisz sam sie przejechac podjedz do salonu bo jest dosc specyficzyne, ogolnie jak to seat, duzo plastiku, jak leon wyciagniety w gore
BDomanski
Nissan
Almera Tino
2007-04-29, 20:42 Miss Polonia i SEAT Altea
Powiem szczerze że jeszcze nie miałem okazji siedzieć w środku ale jak piszesz że jest dużo plastiku to jednym słowem lipa......
Bo jak mam wydać jakąś kaskę na samochód to nie chciałbym aby było to lanos w środku ( plastiki po prostu tragedia)
Ale słyszałem że silniczek 2.0 TDI jest ponąć niezły.
Odnośnie wyglądu zewnętrznego to jest na czym oko zawiesić.
Faktycznie najlepszym rozwiązaniem będzie się udać do salonu i samemu obejrzeć go.
Rysiek
2007-04-29, 20:47 Miss Polonia i SEAT Altea
plastik nie jest jak w lanosie i nie jest gorszy niz w innych autach tej marki i tego segmentu w ogole np. VW, to to samo
silniczek to poezja debesciak akurat i pieknie sie czipuje
BDomanski
Nissan
Almera Tino
2007-04-30, 06:32 Miss Polonia i SEAT Altea
A że silniczek można troszkę podkręcić to wiem znajomy włożył czipa do Passata tego B7 i teraz ma 170 koni ale przypuszczam że można i więcej.
Nic tak jak wcześniej pisałem podjadę do salonu i zobaczę