Forum samochodowe » Renault forum » Mokry schowek
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Mokry schowek

Autor Wiadomość
zielun

Post2009-06-09, 21:33      Mokry schowek Odpowiedz z cytatem
Witam, mój problem dotyczy zbierającej się wody w schowku pod nogami kierowcy w renault scenic II. Zauważyłem również że przy intensywniejszych opadach woda kapie na nogi gdzieś w okolicach pedałów. Czy ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać?

Reklamy
szybka pomoc :) audi
A6 c6

Miasto: Lublin.Plymouth

Post2009-06-09, 22:07      Mokry schowek Odpowiedz z cytatem
Sprawdz czy podszybie ,czyli ten plastki koło wycieraczek dobrze przylega do szyby.Czasami zdarza sie tak ze podczas wymiany np. filtra pyłkowego czy silniczka od wycieraczek ten plastik jest szarpany za mocno i wypina sie,na wskutek powstaje szczelina miedzy tym plastikiem a szyba i kanał sciekowy nie jest wstanie odprowadzic tyle naraz wody i w ten sposób dostaje sie przez filtr pyłkowy do srodka samochodu.
Moze tez byc tak ze masz zapchany otwór sciekowy deszczówki nie wiem czy jest taka komora w reno ale napisze.
Miedzy szyba a scianą grodziową jest komora w której znajduje sie na samym dole otwór sciekowy wody,czesto zdaza sie ze ten otwór jest zalepiony jakimis liścmi lub poprostu jakims syfem,stan wody sie podnosi i podczas jazdy a najczesciej podczas skretu woda wlewa sie poprzez filtr pyłkowy do srodka samochodu.

3 opcja to jest taka ze masz zle wklejoną szybe lub samochód był bity i klej w któryms miejscu nie trzyma

Forum samochodowe » Renault forum » Mokry schowek
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: