Forum samochodowe » Skoda forum » octavia 1.9tdi problem z kontrolka poziomu plynu chlodniczeg
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

octavia 1.9tdi problem z kontrolka poziomu plynu chlodniczeg

Autor Wiadomość
aroo

Post2007-12-12, 10:44      octavia 1.9tdi problem z kontrolka poziomu plynu chlodniczeg Odpowiedz z cytatem
Witam, mam problem z kontrolka poziomu plynu chlodzacego a mianowicie gdy temperatura otoczenia spadnie ponizej 5stopni to wyskakuje mi kontrolka poziomu plynu, wszystko jest dobrze gdy temp jest wyzsza od tych 5lub 6stopni. Gdy ponownie odpale auto po czasie ok1-2min i kontrolka nie wyskakuje.Czy ktos wie co jest nie tak? Wymienialem plyn na G12 uklad byl przeplukiwany i potem dobrze odpowietrzony, plyn w zbiorniczku jest na odp poziomnie. Nie wiem czy to ma cos wspolnego z ta zmiana plynu bo skode mam od niedawna i przed wymiana plynu nie bylo tak niskich temp.
Prosze o pomoc

Reklamy
Rysiek

Post2007-12-12, 12:36      octavia 1.9tdi problem z kontrolka poziomu plynu chlodniczeg Odpowiedz z cytatem
a plyn chlodzacy sprawdziles na jaka masz temp do ilu na minus?

aroo

Post2007-12-12, 14:42      octavia 1.9tdi problem z kontrolka poziomu plynu chlodniczeg Odpowiedz z cytatem
Plyn jest orginalny G12 rozrobiony na pol z woda to bedzie do jakis -20 albo i wiecej.

Forum samochodowe » Skoda forum » octavia 1.9tdi problem z kontrolka poziomu plynu chlodniczeg
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: