Forum samochodowe » Volkswagen forum » Okropne szarpanie !!
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Okropne szarpanie !!

Autor Wiadomość
problematycznypassat

Post2018-03-04, 14:10      Okropne szarpanie !! Odpowiedz z cytatem
Witam wszystkich,

Chciałem przedstawić niekończący się problem Passat B5 1.9TDI 130KM, auto po odpaleniu na zimnym silniku okropnie trzęsie silnikiem i karoserią, zaznaczam że dzieję się to odkąd temperatura spadła poniżej +5* C, auto aby jechało ok bez żadnych trzęsień trzeba zgasić po złapaniu tempertury 70*, problem w tym teraz że jadąc wczoraj samochodem auto miało 90* było dobrze nagrzane a jemu nie przechodziło !! Zgasiłem odpaliłem i tak kilka razy , zero pozytywnych efektów.
Było podejrzenie że pompowtryski leją, byłem ma komputerze wszystko okej! Wiem że auto było bite , sa jakieś problemy z instalacją z kablami, ale czy to była by tego przyczyna??
A propo wczorajszej sytuacji, zdarzyło się że auto nagrzało się, ruszył normalnie bez szarpań po wrzuceniu 3 biegu i dodaniu normalnie zaczął szarpać jak by go coś (zalało)?? Brak pomysłów, proszę o porady i pomoc, będę wdzięczny,
Był wymieniany też przekaźnik świec żarowych, wszystkie świece również![/b]

Reklamy
artek-g Mercedes
W204

Miasto: Wrocław

Post2018-08-22, 12:54      Okropne szarpanie !! Odpowiedz z cytatem
Cześć. Trochę czasu minęło, ale skoro nikt Ci nie odpowiedział, a temat dalej wisi... Moim zdaniem możesz mieć problem z:
a) pompą paliwową, która nie radzi sobie z gęstszym paliwem (niskie temperatury),
b) filtrem paliwa, który może być mega zapchany lub źle dopasowany,
c) mocno zasyfionym sitkiem w baku.

Jeśli jeszcze tego nie naprawiłeś spróbuj przeczyścić cały układ paliwowy począwszy od zbiornika. Po całej akcji wymień filtr paliwa na nowy i dobrany po nr VIN, a na koniec kup preparat do czyszczenia układu wtryskowego. Efekt powinien być widoczny natychmiastowo.

Holowniczy_pl

Post2018-09-19, 11:29      Okropne szarpanie !! Odpowiedz z cytatem
Tak jak mowa powyżej, sprawdź w pierwszej kolejności układ paliwa który moim zdaniem trzeba odpowietrzyć plus wymień filtr. Kiedy zmieniamy był lej w skrzyni biegów?

Forum samochodowe » Volkswagen forum » Okropne szarpanie !!
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: