Forum samochodowe » Seat forum » Ostrzegam przed serwisem Seat Szymański w Dąbrowie Górniczej
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Ostrzegam przed serwisem Seat Szymański w Dąbrowie Górniczej

Autor Wiadomość
dry

Post2012-12-04, 11:33      Ostrzegam przed serwisem Seat Szymański w Dąbrowie Górniczej Odpowiedz z cytatem
Ostrzegam przed korzystaniem z usług serwisu Seat Szymański w Dąbrowie Górniczej

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Pragnę przestrzec przed korzystaniem z usług serwisu Seat Szymański w Dąbrowie Górniczej na al. Piłsudskiego 2h. Mianowicie zleciłem danemu serwisowi usługę przeglądu stanu technicznego przed zakupem pojazdu Seat Altea. Autkiem zajęło się dwóch jegomości, którzy pooglądali pocmokali i nic konstruktywnego nie powiedzieli. Jedynie zwrócili uwagę na temperaturę krzepnięcia płynu chłodzącego i hamulcowego oraz sugerowali zużycie klocków hamulcowych, których jeszcze jest około 6mm i nadal są bezproblemowo eksploatowane. Coś wspomnieli o znikomym podcieku pod skrzynią biegów następnie oznajmiając że to normalne. Odczytali wydruk z komputera i to wszystko. Pracownik przejechał się autkiem i nie potrafił wydać żadnej konkretnej opinii. Za przegląd zapłaciłem 250zł i miałem wrażenie, że to pieniądze wyrzucone w błoto. Po powrocie do domu pojechałem do zaprzyjaźnionych mechaników aby ocenili mój zakup, odpalili autko i od razu usłyszeli nieprawidłową pracę koła dwumasowego, bardzo się zdziwili że serwis nie wskazał mi tej usterki. Teraz jestem 1900zł lżejszy, a przecież gdyby serwisanci rzetelnie podeszli do zagadnienia i prawidłowo ocenili stan techniczny pojazdu wynegocjował bym niżą cenę za zakup pojazdu. Reklamowałem usługę i od kierownika serwisu otrzymałem obietnicę zwrotu pieniążków za naprawę auta, w rzeczywistości na moje konto wpłynęła tylko kwota 250zł będąca zwrotem kosztu wykonania usługi przeglądu pojazdu, co między innymi świadczy o przyznaniu się serwisu do błędu. Teraz zastanawiam się czy założyć sprawę w sądzie bo przez nich straciłem dużo więcej niż 250zł. Zastanawiające jest tylko czy w Serwisie Seat Szymański pracuje banda gamoni znających się tylko na wymianie klocków hamulcowych i wszelkich płynów, czy po prostu był zawarty cichy układ z osobą sprzedającą samochód w celu zatajenia poważnej usterki samochodu. Tak czy inaczej ten serwis śmierdzi na odległość dlatego wszystkich przestrzegam by się nie dał wyrolować jak ja. Osobiście nigdy już nie zaufam przeglądowi w serwisie Seat-a, a co idzie w parze nigdy nie odważę się na serwisowanie pojazdu w autoryzowanym serwisie Seata. A Seat Szymański w Dąbrowie Górniczej będę omijał bardzo szerokim łukiem i polecam tę zasadę stosować innym.

Reklamy
LeonCupra BMW
Serii 3 Touring

Miasto: Gdańsk

Post2012-12-04, 13:47      Ostrzegam przed serwisem Seat Szymański w Dąbrowie Górniczej Odpowiedz z cytatem
Niestety mechanicy w polskich serwisach autoryzowanych często są dużo gorsi od tych, pracujących w warsztatach niezależnych. Ich kompetencje zazwyczaj ograniczają się do wykonania przeglądu okresowego. Nie dotyczy to tylko Seata, ale i wielu innych marek.

Forum samochodowe » Seat forum » Ostrzegam przed serwisem Seat Szymański w Dąbrowie Górniczej
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: