Forum samochodowe » Mitsubishi forum » Pajero 2.5 TD Problemy z silnikiem!! Dym!!
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Pajero 2.5 TD Problemy z silnikiem!! Dym!!

Autor Wiadomość
jola16104

Post2009-12-27, 23:04      Pajero 2.5 TD Problemy z silnikiem!! Dym!! Odpowiedz z cytatem
Jestem posiadaczem Mitsubishi Pajero 2,5 Diesel. Do tej pory nie miałem żadnych problemów z silnikiem, lecz dziś bez żadnych innych objawów z tłumika rury wydechowej zaczęły wydobywać się potężne ilości niebieskiego dymu i z silnika zaczęły dobiegać metaliczne dziwne dźwięki. Zgasiłem go, przyciągnęłem do domu, sprawdziłem wałek rozrządu, paski, wszystko chodzi normalnie, ale auta nie jestem w stanie teraz zapalić. Proszę o pomoc, wskazówki, może komuś przytrafiło się coś podobnego!! Exclamation

Reklamy
lukas86bb

Miasto: Bielsko-Biała

Post2009-12-28, 00:44      Pajero 2.5 TD Problemy z silnikiem!! Dym!! Odpowiedz z cytatem
Wygląda na Turbinę, sprawdź przewody powietrza przy turbo i kolektorze czy dużo masz oleju w nich i samą turbinę jaki ma luz wałek. Jeżeli tam jest wszystko w porządku to mogą być wtryski...

jola16104

Post2009-12-28, 10:38      Pajero 2.5 TD Problemy z silnikiem!! Dym!! Odpowiedz z cytatem
W turbinie co prawda pojawiło się troszkę oleju, ale nie za wiele... Lecz po odłączeniu przewodów turbiny, auto powinno raczej zapalić a ono nic, ani drgnie...

lukas86bb

Miasto: Bielsko-Biała

Post2009-12-28, 11:49      Pajero 2.5 TD Problemy z silnikiem!! Dym!! Odpowiedz z cytatem
Tak powinien zapalić mimo wszystko, więc pozostaje kwestia wtrysków i pompy...trzeba będzie dać do sprawdzenia.

Forum samochodowe » Mitsubishi forum » Pajero 2.5 TD Problemy z silnikiem!! Dym!!
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: