Forum samochodowe » Alfa Romeo forum » Planuje zakup Alfa Romeo 166
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Planuje zakup Alfa Romeo 166

Autor Wiadomość
axelll

Post2008-04-05, 15:37      Planuje zakup Alfa Romeo 166 Odpowiedz z cytatem
Witam wszystkich
Możecie mi doradzić z jakim silnikiem najlepiej kupić Alfe 166 ? i jak ktoś może to proszę napisać coś o awaryjności tych modeli
Dzięki i pozdrawiam

Reklamy
jasiu486

Post2008-06-25, 19:18      Planuje zakup Alfa Romeo 166 Odpowiedz z cytatem
powiem ci ze kupilem taka z silnikiem 2.4 JTD jakis miesiac temu. wymienilem w niej klock. i 4 sprezyny bo 3 byly pekniete, puzniej sprzeglo, przedni gurny wachacz a teraz walla sprezarka od klimy. wiec jak na zakup nowego samochodu to raczej duzo, acha centralny siadl i poduszki sie swieca. a teraz dobre strony silnik jest ok dosyc mocny bo jest czym przycisnac. 6 biegow robi swoje, przy jezdzie silnika wogule nieslychac niema ruznicy czy jedziesz 80 czy 180 to w srodku jest tak samo cicho wygodny no i ladnie wyglada. powiem jeszcze ze jezeli zrobie jeszcze ta klime i bedzie ok to zostawie to auto ale jeszcze jeden taki wyskok to idzie do zyda. pozdro. sprawdz zawieszenie dobrze przed zakupem bo ja swoim sie przejechale i zachowywalo sie jak auto z salonu nic nie stukalo ani pukalo a 3 sprezyny i wachacz byl do wymiany i 1000 na same czesci poszlo dobrze ze sam se umialem wymienic bo na robocizne by poszedl drugi kafel. zastanow sie bo zeczywiscie auto w takiej klasie z takim wyposazeniem co w niej jest za takie pieniadze ktore te alfy sa jest naprawde warto. pozdro jeszczze raz

tygryssss

Post2009-06-05, 20:04      Planuje zakup Alfa Romeo 166 Odpowiedz z cytatem
2 miesiące temu kupiłem Alfe z silnikiem 2,5v6 jest zarąbista z tym że wymieniłem prawą półoś no i jest problem z temperaturą silnika ale to podobno termostat poza tym prowadzi się pięknie w środku cisza nic nie skrzypi za te pieniądze naprawdę warto kupić nie sugeruj się tylko nawigacją wciskają kit że działa owszem ale płyta kosztuje około 700zl a gadają przy sprzedaży że można włożyć obojetnie jakiej firmy udanego zakupu no i gratuluję wyboru będziesz zadowolony aha kupiłem ją z gazem za 70zl przejedzie 300 km po mieście

Forum samochodowe » Alfa Romeo forum » Planuje zakup Alfa Romeo 166
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: