Forum samochodowe » Volkswagen forum » POLO CLASSIC 1.4 60KM 2000 jak zlikwidować napis serviceINSP
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

POLO CLASSIC 1.4 60KM 2000 jak zlikwidować napis serviceINSP

Autor Wiadomość
Roman Kurek

Post2008-09-15, 18:18      POLO CLASSIC 1.4 60KM 2000 jak zlikwidować napis serviceINSP Odpowiedz z cytatem
Proszę o pomoc jak mam zlikwidować pojawiający się napis na wyświetlaczu licznika- servis INSP-. Wiem że trzeba nacisnąć przycisk kasujący małe kilometry i przekręcić stacyjkę ,ale coś mi nie wychodzi a jechanie do mechanika z taką drobnostką się nie opłaca. Wymieniłem olej i filtr, i tylko ten napis mnie denerwuje.Roman K

Reklamy
Morek82

Post2008-10-19, 21:39      POLO CLASSIC 1.4 60KM 2000 jak zlikwidować napis serviceINSP Odpowiedz z cytatem
Witam,
dokładnie dzisiaj wyskoczył mi taki błąd serwis INSP i zrobiłem tak jak jest napisane na jednym z forum zamieszczonych na tej stronie.

1. Wciskasz guzik na desce rozdzielczej dopowiedzialny za kasowanie" przebiegu dziennego" jeszcze przy nie przekreconym kluczyku w stacyjce.
2. Przekręcasz kluczyk do stanu gotowości, ale nie odpalasz silnika.
3. Trzymasz od około 10 sek. aż zniknie komunikat i po bólu.

sam nie bardzo w to wierzyłem ale właśnie 10 minut temu sprawdziłem to i faktycznie działa.

pozdrawiam życzę powodzenia

Forum samochodowe » Volkswagen forum » POLO CLASSIC 1.4 60KM 2000 jak zlikwidować napis serviceINSP
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: