Forum samochodowe » Mercedes forum » Problem pierwszego rozruchu 220 cdi HELP
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Problem pierwszego rozruchu 220 cdi HELP

Autor Wiadomość
kwiatek

Post2008-01-07, 19:53      Problem pierwszego rozruchu 220 cdi HELP Odpowiedz z cytatem
Mam mietka W202 CDI z 2000 roku i następujący problem z odpalaniem.Wymieniłem filtr paliwa+oringi przy końcówkach przewodów w obudowie filtra paliwa i gdy próbuje autko odpalic poraz pierwszy to silnik gaśnie po 3 sekundach.To tak jakby auto wyssało resztki paliwa z obudowy filtra i następnie pompuje aż do uzupelnienia i wtedy odpala.Po takim rozruchu pali bez zarzutu aż do momentu postoju typu nocowanie w garażu.Do wymiany było ok.Wygląda na zapowietrzanie się układu.Może jakiś zawór zwrotny jest gdzieś ukryty. Proszę o pomoc bo narobił mi problemów. :(

Reklamy
patmak1

Post2008-01-22, 09:39      Problem pierwszego rozruchu 220 cdi HELP Odpowiedz z cytatem
w moim mercedesie działo się to samo dopuki nie wymieniłem oringów w przewodach paliwowych od tamtej pory mam spokój poprostu nie zapowietrza się

kwiatek

Post2008-01-22, 18:24      Problem pierwszego rozruchu 220 cdi HELP Odpowiedz z cytatem
Dzięki serdeczne za radę bo serwisy coś kręcą i kazali mi wszystkie przewody paliwa powymieniac,ba nawet rysunek mi pokazali,że przy pompie nie ma tych oringów: Dam znac co wyszło po naprawie tylko oringi muszę zdobyc.Dzięki wielkie i pozdrawiam cały klan gwiazdy.

blackmilk

Miasto: Kępno

Post2008-01-24, 11:17      Problem pierwszego rozruchu 220 cdi HELP Odpowiedz z cytatem
pompa w cdi ? myslalem ze to jest na pompowtryskiwaczach...

kwiatek

Post2008-01-24, 20:35      Problem pierwszego rozruchu 220 cdi HELP Odpowiedz z cytatem
Znalazłem normalny warsztat,normalnych mechaników,wymienili oringi na przewodach i po problemie.Niby trochę paliwo schodzi ale odpala bez żadnego "ale" nawet jak postoi 2 dni.Dzięki PATMAK1 za poradę,wszystko wróciło do normy Git

Forum samochodowe » Mercedes forum » Problem pierwszego rozruchu 220 cdi HELP
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: